counter

Πικάντικα κρεατοπιτάκια

Πικάντικα κρεατοπιτάκια
Πικάντικα κρεατοπιτάκια

Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. βούτυρο με το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το ψιλοκομμένο κρέας πολύ καλά για 4΄-5΄. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αφήνουμε να μαραθεί σε μέτρια φωτιά για 5΄-6΄ λεπτά να πιεί τα υγρά του. Τέλος προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών και το αλάτι. Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.  

 

Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο και τα κόβουμε σε 4 λωρίδες. Βουτυρώνουμε μία- μία λωρίδα καλά και τη διπλώνουμε. Αραδιάζουμε ελάχιστη γέμιση. Πρέπει να είναι πολύ λεπτά σαν πουράκια. Τυλίγουμε σε ρολό χωρίς να κλείσουμε μέσα τα πλαϊνά. Απλά τσιμπάμε τις άκρες με τα δάχτυλα. Πρέπει να είναι μακριά και πολύ λεπτά, ανοιχτά στις άκρες, όχι τυλιγμένα. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα φυλάξουμε στο ψυγείο για δύο μέρες ή στην κατάψυξη για δύο μήνες. Αραδιάζουμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα.  

 

Τα αλείφουμε πολύ καλά με το υπόλοιπο βούτυρο. Τα ψήνουμε πολύ καλά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC αέρα για περίπου 20΄-25΄ να ροδίσουν καλά. Ζεστά είναι απίθανα αλλά και κρύα παραμένουν τραγανά και φανταστικά. Συνοδέψτε τα με ντιπ γιαούρτι ή ντομάτα.

  

Πηγή: www.argiro.gr

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR