counter

Παραδοσιακή μαγειρίτσα από την Μυρσίνη Λαμπράκη

Παραδοσιακή μαγειρίτσα από την Μυρσίνη Λαμπράκη
Παραδοσιακή μαγειρίτσα από την Μυρσίνη Λαμπράκη

Εκτέλεση

wΠλένετε τη συκωταριά, τη ζεµατάτε σε βραστό νερό για  5 λεπτά, την αφήνετε για λίγο να κρυώσει και την κόβετε σε µικρά κοµµάτια.

wΠλένετε το κεφαλάκι, το βράζετε για περίπου ½ ώρα, το αποσύρετε από το σκεύος µε τρυπητή κουτάλα και κρατάτε ξεχωριστά τον ζωµό.

wΨιλοκόβετε τα κρεµµύδια, τον µαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσµο, τον µάραθο και τα σκόρδα. Σοτάρετε τα υλικά σε 1 κουταλιά βούτυρο και τα σβήνετε µε το κρασί. Προσθέτετε στη συνέχεια τον ζωµό, 3 κουταλιές βούτυρο και την αρνίσια συκωταριά. Αλατοπιπερώνετε και µαγειρεύετε για 20 λεπτά, ενώ στο µισό αυτού του χρόνου προσθέτετε και όλα τα χορταρικά, πλυµένα και χοντροκοµµένα.

wΚαθαρίζετε εν τω µεταξύ το κεφαλάκι από τα κόκαλα, προσθέτετε το καθαρό κρέας στο φαγητό και µαγειρεύετε για 10 λεπτά ακόµη. Τέλος, χτυπάτε ελαφρά τα αυγά µε τον χυµό λεµονιού και µε 1-2 κουταλιές ζωµό από το σκεύος και περιχύνετε το φαγητό.

 

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR