counter

Πανκέικ με καρύδα & σος καραμέλας

Πανκέικ με καρύδα & σος καραμέλας
Πανκέικ με καρύδα & σος καραμέλας

  • Σε ένα µπολ βάλτε αλεύρι, µπέικιν, αλάτι, ζάχαρη και καρύδα, ανακατέψτε καλά και προσθέστε το γάλα, τη σόδα και το αυγό. Με ένα σύρµα ανακατέψτε ξανά µέχρι να ενσωµατωθούν όλα τα υλικά µεταξύ τους.

 

  • Βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε µέτρια φωτιά και ρίξτε λίγο βούτυρο. Απλώστε το µε λίγο χαρτί προσεκτικά και ξεκινήστε να ψήνετε τα πανκέικ ένα ένα κάθε φορά µέχρι να φουσκώσουν και να είναι ψηµένα στο εσωτερικό τους.

 

 

  • Απλώστε σε ένα µεγάλο πιάτο το ένα δίπλα στο άλλο τα έτοιµα πανκέικ και όχι το ένα πάνω στο άλλο γιατί πανιάζουν.

 

  • Βάλτε ένα κατσαρολάκι σε µέτρια φωτιά και ρίξτε µέσα την κρέµα γάλακτος.

 

  • Βάλτε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι και αφήστε τη να λιώσει µέχρι να γίνει καραµέλα ανακατεύοντας συχνά για να µην καεί τοπικά. Όταν η καραµέλα έχει πάρει καφέ χρώµα και η κρέµα έχει αρχίσει να βράζει, ρίξτε την καραµέλα στο κατσαρολάκι µε την κρέµα γάλακτος σιγά και προσεκτικά ανακατεύοντας µε το σύρµα µέχρι να γίνουν ένα τα δύο υλικά.

 

  • Προσθέστε το βούτυρο κρύο και ανακατέψτε µέχρι να λιώσει. Όταν έρθει η ώρα να σερβίρετε, κάνετε στρώσεις µε πανκέικ και φρέσκια καρύδα, περιχύστε µε τη σάλτσα και σερβίρετε.

 

Κόστος συνταγής: 5 € 

Πηγή: Περιοδικό MY tv logo

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR