Ντολμάδες με λάχανο και αβγολέμονο Home FLIFE FOOD γράφει Fthis Team Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014, 20:00 - Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2023, 17:26 Ντολμάδες με λάχανο και αβγολέμονο Ζυμώνετε τον κιμά με 2 ολόκληρα αβγά, το ρύζι, λίγο ελαιόλαδο, τον άνηθο, το 1 κρεμμύδι, λίγο νερό και πλάθεται 30 μπαλίτσες. Σε μια βαθιά και μεγάλη κατσαρόλα βράζετε νερό με αλάτι. Κόβετε το πίσω μέρος από το λάχανο και το βάζετε να βράσει για λίγο μέχρι να αρχίσουν τα φύλλα να ανοίγουν. Παίρνετε το κάθε φύλλο και τυλίγεται έναν-έναν τους ντολμάδες. Σε μια κατσαρόλα στρώνετε στον πάτο τα καρότα και τα κρεμμύδια, το σέλινο και τα μεσαία φύλλα του λάχανου, που είναι μικρά και δε κάνουν για τύλιγμα. Πάνω από αυτά στρώνετε τους ντολμάδες και ρίχνετε το νερό μέχρι να σκεπαστούν. Σκεπάζετε με ένα μικρό πιάτο για να σταθεροποιηθούν και για να μην διαλυθούν οι ντολμάδες μέσα στην κατσαρόλα και βράζετε για 1 ώρα. Λίγο πριν σβήσετε το φαγητό, χτυπάτε 5 κρόκους αβγών. Προσθέτετε λίγο ζουμί από το φαγητό, το χυμό του λεμονιού και το κορν φλαουερ. Σβήνετε το φαγητό και ρίχνετε το αβγολέμονο, εκτός φωτιάς. Σερβίρετε μαζί με τα λαχανικά που υπάρχουν στην κατσαρόλα. Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές του Νικόλα Σακελλαρίου στην εκπομπή In2Cooking στο ANTI WEB TVPLUS αλλά και στο blogstonatmo. TAGS: ΣΥΝΤΑΓΕΣΑΝΤ1IN2COOKINGΝΙΚΟΛΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις! Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr) ΜΟΙΡΑΣΟΥ
VIDEOS/ Νεκταρία Γιαννουδάκη: Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που η Αρχοντούλα κλειδώνει τις "Ψυχοκόρες" στο δωμάτιο
NEWS/ Αντιγόνη Νεοφύτου: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον χωρισμό της από τον Γιώργο Ευαγγέλου (Photos)
NEWS/ Συγκλονίζει ο Γιάννης Καλλιάνος: "Σήμερα κόπηκε η μισή μου ζωή. Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν"
FAMILY Τζον Τραβόλτα: Η συγκινητική ανάρτηση για τον γιο του που πέθανε στα 16 του - Θα έκλεινε τα 32 του χρόνια