counter

Νηστίσιμες Συνταγές - Γεμιστά από τη Γωγώ Δελογιάννη

Νηστίσιμες Συνταγές - Γεμιστά από τη Γωγώ Δελογιάννη
Νηστίσιμες Συνταγές - Γεμιστά από τη Γωγώ Δελογιάννη

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα και μια καλή ιδέα για νηστίσιμη συνταγή είναι η πρόταση της Γωγώς Δελογιάννη για γεμιστά!

"Απ΄τα πιο κλασικά ελληνικά φαγητά του καλοκαιριού. Όχι για να το παινευτώ, αλλά φήμες λένε, πως αν το φας θα νιώσεις σαν να είσαι 7 χρονών, μεσημέρι στην αυλή της γιαγιάς, ξυπόλυτος και ξεθεωμένος απ’το παιχνίδι. Δοκιμάστε το και αν ταξιδέψετε και εσείς, πείτε μου να ξέρω.

Νηστίσιμες Συνταγές - Γεμιστά - Υλικά

  • 4 ντομάτες ώριμες 
  • 4 πιπεριές πράσινες 
  • 1 κολοκύθι χοντροτριμμένο 
  • 1 καρότο χοντροτριμμένο 
  • 16 κ.σ. ρύζι καρολίνα (2 κ.σ./γεμιστό) 
  • 2 ξερά κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα 
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα 
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένη 
  • 1 κούπα ελαιόλαδο 
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 
  • 1 μικρό ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. πελτέ ντομάτας (αν οι ντομάτες δεν είναι πολύ ώριμες) 
  • φρέσκια ρίγανη
  • φρέσκο θυμάρι
  • 2 κ.σ. ξύδι  
  • αλάτι 
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Νηστίσιμες Συνταγές - Γεμιστά - Εκτέλεση

Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές δημιουργώντας ένα “καπάκι” στο καθένα. Στη συνέχεια, με ένα κουτάλι της σούπας αφαιρούμε το εσωτερικό τους. Κρατάμε την ψίχα της ντομάτας για τη γέμιση.

Την αλέθουμε στο μπλέντερ μαζί με το κολοκύθι, το καρότο, όλα τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον πελτέ και το ξύδι. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε σε ένα μπολ αυτό το μείγμα, μαζί με τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το λάδι, το ρύζι και αλατοπίπερο. 

Σημ. Αυτό το μείγμα, ίσως σας φανεί πολύ υδαρές (a.k.a. νερουλό). Μην ανησυχήσετε, χρειαζόμαστε όλη αυτή την υγρασία για να βράσει το ρύζι μέσα στα γεμιστά μας.

Αλατοπιπερώνουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές στο εσωτερικό τους, πριν τις γεμίσουμε. 

Γεμίζουμε κάθε λαχανικό μέχρι τα 3/4, γιατί θα φουσκώσει το ρύζι με το ψήσιμο. Βάζουμε τα καπάκια και τα αραδιάζουμε σε βαθύ ταψί, το ένα κοντά στο άλλο. 

Ψήνουμε τα γεμιστά στους 180°C στις αντιστάσεις, το πρώτο μισάωρο σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο. Έπειτα, αφαιρούμε το σκέπασμα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 45’"

Από τη Γωγώ Δελογιάννη

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR