counter

Μπουκιές μάφινς γεμιστές

Μπουκιές μάφινς γεμιστές
Μπουκιές μάφινς γεμιστές

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC. Θα χρησιμοποιήσουμε 36 θήκες μίνι muffins. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι σε μπολ. Προσθέτουμε το τυρί, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα μυρωδικά και τα ανακατεύουμε με κουτάλι. Κάνουμε λακκούβα στο κέντρο των υλικών. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, το γάλα και το λάδι. Ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι, ίσα να ενωθούν τα υλικά. Δεν πρέπει να ανακατέψουμε πολύ. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις θήκες. Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί την επιφάνεια. Ψήνουμε για περίπου 12΄ μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Αφήνουμε στη φόρμα 5΄ και έπειτα τα βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν. Χαράζουμε μία φέτα (καπάκι) στην κορυφή του muffin: 

 

Για τη γέμιση με καπνιστό σολομό: Γεμίζουμε με λίγο τυρί κρέμα, προσθέτουμε 1 κομμάτι σολομό και γαρνίρουμε με ένα κλωναράκι άνηθο. Κλείνουμε πλαγιαστά. 

 

Για τη γέμιση με λιαστές ντομάτες: Γεμίζουμε με ανθότυρο, λιαστή ντομάτα, ροδέλες ελιάς και φύλλα μαϊντανού. Κλείνουμε πλαγιαστά να φαίνεται η γέμιση. 

 

Για τη γέμιση με προσούτο: Γεμίζουμε με μία φέτα μοτσαρέλα, 1/2 ντοματίνι, φύλλα βασιλικού και 1 κομμάτι προσούτο.

  

Ετοιμάζουμε τα muffins 2 ώρες πριν.

 

 

Πηγή: www.argiro.gr

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR