counter

Μπανάνες ψητές

Μπανάνες ψητές
Μπανάνες ψητές

 

  • Κόβετε τις μπανάνες στη μέση κατά μήκος και τις αφήνετε με τη φλούδα τους (θα τις βοηθήσει να διατηρήσουν το σχήμα τους στη σχάρα). Αλείφετε τις κομμένες πλευρές με το λιωμένο βούτυρο.

 

  • Ψήνετε τις μπανάνες στη σχάρα σε  μέτρια φωτιά  2 με 3 λεπτά, χωρίς να τις γυρίζετε μέχρι να ζεσταθούν καλά αλλά να μην είναι πολύ μαλακές. Τις βγάζετε από τη φωτιά, τις καθαρίζετε, τις κόβετε σε τέταρτα και τις αφήνετε στην άκρη.

 

  • Ετοιμάζετε την σάλτσα ως εξής: βάζετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και λιώνετε το  βούτυρο. Προσθέτετε την καστανή ζάχαρη, τη κανέλα και το μοσχοκάρυδο και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να βράσει, περίπου για 2 λεπτά.

 

  • Ρίχνετε μέσα το λικέρ, το  ρούμι και τις κομμένες μπανάνες. Αφήνετε να ζεσταθούν για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια αν μπορείτε με προσοχή ανάβετε το ρούμι με ένα μακρύ σπίρτο ή αναπτήρα  και αφήνετε τις φλόγες να σβήσουν μόνες τους. Συνοδεύετε τις μπανάνες με το παγωτό και σερβίρετε αμέσως.

 

 

Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες συνταγές της Μυρσίνης Λαμπράκη στο περιοδικό Forma, στην ιστοσελίδα www.formamag.gr, αλλά και στο www.mirsini.gr.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR