counter

Μουσακάς με κιμά γαρίδας

Μουσακάς με κιμά γαρίδας
Μουσακάς με κιμά γαρίδας

  • Καθαρίστε τις γαρίδες και ψιλοκόψτε τες καλά. Βάλτε ένα τηγάνι σε µέτρια φωτιά και σοτάρετε κρεµµύδι και σκόρδο ψιλοκοµµένα, προσθέστε τις γαρίδες και τις ντοµάτες περασµένες από τον τρίφτη. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά µέχρι να πιει τα ζουµιά του, ελέγξτε το αλάτι και αφήστε στην άκρη να κρυώσει ο κιµάς.

 

  • Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι νερό να βράσει και βράστε τις πατάτες ολόκληρες µέχρι να µαλακώσουν. Κόψτε τις µελιτζάνες και τα κολοκύθια σε φέτες και τηγανίστε σε δυνατή φωτιά µε ελάχιστο ελαιόλαδο µέχρι να µαλακώσουν αλλά όχι πολύ, γιατί θα συνεχίσει το ψήσιµο στον φούρνο.

 

  • Σε ένα βαθύ µπολ ανακατέψτε το γιαούρτι µε το µασκαρπόνε, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι και κρατήστε στην άκρη. Προθερµάνετε τον φούρνο στους 200°C και ξεκινήστε τη σύνθεση του µουσακά.

 

  • Σε ένα πυρέξ ή ταψί για τον φούρνο λαδώστε τον πάτο και δηµιουργήστε µία στρώση µε πατάτες κοµµένες επίσης σε φέτες ή ροδέλες (φροντίστε τα λαχανικά να έχουν ίδιο πάχος για πιο ωραίο αποτέλεσµα).

 

  • Συνεχίστε µε µια στρώση µελιτζάνες και από πάνω απλώστε οµοιόµορφα µε ένα κουτάλι ή σπάτουλα τον κιµά γαρίδας. Τέλος στρώστε τα κολοκύθια και ολοκληρώστε µε την κρέµα γιαούρτι.

 

  • Προαιρετικά πασπαλίστε τριµµένη παρµεζάνα και ψήστε µέχρι να πάρει χρώµα η επιφάνεια του µουσακά. Βγάλτε από τον φούρνο και σερβίρετε αµέσως.

 


Κόστος συνταγής: 18€ 

Πηγή: ΠεριοδικόMY tv logo

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR