counter

Μοσχάρι σιγοβρασμένο σε κόκκινο κρασί

Μοσχάρι σιγοβρασμένο σε κόκκινο κρασί
Μοσχάρι σιγοβρασμένο σε κόκκινο κρασί

  • Αφαιρέστε τυχόν λίπος από το κρέας και κόψτε το σε μεγάλους κύβους. Σε ένα ρηχό σκεύος βάλτε το αλεύρι και αλατοπιπερώστε.

 

  • Αλευρώστε τους κύβους και τσιγαρίστε τους σε δόσεις σε ένα τηγάνι στο οποίο έχετε ζεστάνει 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

 

  • Το κρέας πρέπει να πάρει ένα ωραίο καφέ χρώμα από όλες τις πλευρές.

 

  • Καθώς τσιγαρίζετε προσθέτετε ελαιόλαδο.

 

  • Μεταφέρετε το κρέας σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

 

  • Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίστε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να πάρουν χρώμα.

 

  • Προσθέστε το σκόρδο και τον πελτέ και σωτάρετε για 2 λεπτά ακόμη.

 

  • Προσθέστε 250ml κρασί, το ζωμό, τα βότανα Προβηγκίας, τη φλούδα πορτοκαλιού και τα φύλλα δάφνης.

 

  • Φέρτε όλο το μίγμα σε βρασμό και βάλτε το στην κατσαρόλα μαζί με το κρέας.

  • Φέρτε σε μέτρια φωτιά το φαγητό σε βρασμό.

 

  • Όταν έρθει σε βρασμό, χαμηλώστε τη θερμοκρασία, βάλτε το καπάκι και σιγοβράστε το για 2 1/2-3 ώρες, μέχρι το κρέας να λιώνει.

 

  • Περιοδικά ανακατέψτε για να μην κολλήσει και ελέγξτε την ποσότητα νερού να μη στεγνώσει.

 

  • Αν χρειάζεται προσθέστε έξτρα ζωμό ή νερό.

 

  • Όταν θα έχουν περάσει τα 2/3 της ώρας μαγειρέματος ξεκινήστε να φτιάχνετε τα καρότα.

 

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180οC. Ξεφλουδίστε τα καρότα και κόψτε τα προσεκτικά σε σχετικά χοντρά διαγώνια κομμάτια.

 

  • Σε ένα ρηχό πυρίμαχο ταψί βάλτε τα καρότα, αλάτι, το πιπέρι cayenne, προσθέστε και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε πολύ καλά.

 

  • Ψήστε τα για 45-60 λεπτά, μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν και να καραμελώσουν οι άκρες τους.

 

  • Περίπου 30 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του κρέατος, προσθέστε και τις ελιές.

 

  • Προτού το σερβίρετε, προσθέστε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται, και κατόπιν προσθέστε τον μαϊντανό, το υπόλοιπο κρασί και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά.

 

  • Σερβίρετέ το με τα ψητά καραμελωμένα καρότα και ρύζι μπασμάτι.

 

 

Tips: Το κρασί για το μαγείρεμα πρέπει να είναι καλό, όχι ακριβό, αλλά θα πρέπει να ακολουθεί τον κανόνα: "αν δεν πίνεται, δεν μαγειρεύεται". Το κρεμμύδι, το σκόρδο και η φλούδα πορτοκαλιού λιώνουν κατά το μαγείρεμα. Δημιουργείται έτσι μια ομοιογενής, παχιά και πολύ πλούσια σάλτσα με γεύση βελούδινη.

 

 

Ο κόσμος της μαγειρικής γίνεται μαγικός... με την Αλίκη στη χώρα του Yumm, αποκλειστικά στο ANTI WEB TVPLUS.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR