counter

Μανιταρόσουπα βελουτέ

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

  • 1 κιλό μανιτάρια
  • Μαϊντανός
  • 1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
  • ½ φλ. Κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 3-4 φλούδες τρούφας
Μανιταρόσουπα βελουτέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φετάκια. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον μαιντανό. Όταν εξατμιστεί με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια. 
Τα βγάζουμε από τη φωτιά, τα αφήνουμε να κρυώσουν και χτυπάμε στο μπλέντερ το περιεχόμενο της κατσαρόλας για να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τις φλούδες τρούφας.

 

MOST POPULAR