counter

Mανιταρόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη

Mανιταρόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη
Mανιταρόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη

1) Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και το ίδιο κάνουμε και για τα μανιτάρια και τα σκόρδα. 

2) Βάζουμε μια μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα στη φωτιά. Αφού κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα σκόρδα και σοτάρουμε για 1' ακόμα μέχρι να μυρίσουν. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και λίγο ακόμα ελαιόλαδο. 

3) Σοτάρουμε καλά τα μανιτάρια για 2'. Ρίχνουμε λίγο αλάτι (μισή κουταλιά του γλυκού) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά από τα μανιτάρια. Αυτό μπορεί να πάρει και 10', ίσως και περισσότερο, ανάλογα με το πόσο πλατιά είναι η κατσαρόλα. 

4) Όταν φύγουν όλα τα υγρά, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τη σάλτσα, ανακατεύοντας καλά, λίγο πιπέρι και αρκετό ψιλοκομμένο δυόσμο. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και βάζουμε τη γέμιση σε ένα μπολ για να κρυώσει λίγο ενώ ετοιμάζουμε τα φύλλα της πίτας μας. 

5) Αλείφουμε με λάδι ένα ταψάκι και στρώνουμε 2 φύλλα. Στην πίτα αυτή βάζουμε γέμιση ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα φύλλα, μιας και η γέμισή μας είναι λίγο υγρή και θέλουμε να σφίξει χωρίς να βάλουμε φρυγανιά. Οπότε σε κάθε φύλλο που βάζουμε από εκεί και πέρα ρίχνουμε και λίγη γέμιση. Στο τέλος βάζουμε ένα καλό φύλλο από πάνω και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και εκεί. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι για ομορφιά. 

6) Ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για  35'-40' μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η πίτα μας και να ψηθεί καλά και από κάτω. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε σε κομμάτια.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR