counter

Λαζάνια με κοτόπουλο και τυριά από τον Άκη Πετρετζίκη

Λαζάνια με κοτόπουλο και τυριά από τον Άκη Πετρετζίκη
Λαζάνια με κοτόπουλο και τυριά από τον Άκη Πετρετζίκη

Για το κοτόπουλο:

Ψιλοκόβουμε το ένα κρεμμύδι και το μισό σκόρδο. Τα σοτάρουμε σε μια κουταλιά βούτυρο. 

Προσθέτουμε τον κιμά. Σοτάρουμε για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε το μισό κρασί, βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.  Αποσύρουμε από τη φωτιά και το βάζουμε σε ένα μπολ.

Για την μπεσαμέλ:

Στο ίδιο σκεύος σοτάρουμε το άλλο κρεμμύδι και το σκόρδο, επίσης ψιλοκομμένα, με το υπόλοιπο βούτυρο (3 κουταλιές). 

Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε για 1'. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το νερό και ύστερα την κρέμα. Βάζουμε και τον βασιλικό, σιγοβράζουμε για 7'-8' μέχρι να γίνει μια ελαφριά μπεσαμέλ. Στο τέλος προσθέτουμε τη μισή παρμεζάνα.

Για τα λαζάνια:

Ενδιάμεσα βάζουμε ένα ένα τα λαζάνια σε βραστό νερό για
3'-4' μέχρι να μαλακώσουν. Τα αποσύρουμε και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο απλώνοντας λίγο ελαιόλαδο ανάμεσά τους για να μην κολλήσουν.

Για τη γέμιση:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα τυριά, το ξύσμα, τον χυμό, τα φύλλα βασιλικού. 

Προσθέτουμε το κοτόπουλο, μισή κούπα από την μπεσαμέλ και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε αλάτι και πιπέρι.

Βάζουμε γέμιση στην άκρη κάθε λαζανιού και τυλίγουμε σε ρολό. Τα βάζουμε σε ένα πυρέξ στον πάτο του όποιου έχουμε βάλει λίγη μπεσαμέλ. 

Την υπόλοιπη τη ρίχνουμε πάνω από τα λαζάνια και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20' σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και στο τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο γκριλ για 4'-5' μέχρι να πάρει χρώμα. 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR