Λαχταριστό σπιτικό μπέργκερ
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)
Σοτάρουμε στα 10 ml ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να γίνει διάφανο. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και σοτάρουμε για μισό λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε, ανακατεύοντας το τσάτνει και κατεβάζουν από τη φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά και στη συνέχεια το αναμειγνύουμε με το κιμά, το ψωμί, την κάππαρη και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και πλάθουμε τον κιμά σε 4 ίδια μπιφτέκια. Σε πυρίμαχο σκεύος σοτάρουμε προσεχτικά τα μπιφτέκια στο βούτυρο και στο υπόλοιπο λάδι, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Βάζουμε το σκεύος σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 C και ψήνουμε τα μπιφτέκια για 15 λεπτά περίπου.
Σημείωση: Το κρέας θα πρέπει να παραμείνει ζουμερό. Πέντε λεπτά πριν από το τέλος, τοποθετούμε μια φέτα τυρί πάνω σε κάθε μπιφτέκι, για να λιώσει. Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα αλείφουμε με σάλτσα χρένου. Προσθέτουμε τη ρόκα και τα δύο μπιφτέκια. Αν έχουμε όρεξη για γευστικές «ατασθαλίες», βάζουμε κι από ένα τηγανητό αβγό, τοματίνια και ροδέλες κρεμμυδιού.
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος παρασκευής: 30λεπτά