counter

Λαχταριστό σπιτικό μπέργκερ

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

  • 1 μικρό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 25ml ελαιόλαδο
  • 5 γρ. κόλιανδρο τριμμένο
  • 5 γρ. κύμινο τριμμένο
  • 3 γρ. τσίλι σε σκόνη
  • 15 γρ. τσάτνεί (γλυκόξινη σάλτσα)
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 50 γρ. ξερά ψίχουλα ψωμιού
  • 15 γρ. κάππαρη ψηλοκομμένη
  • 15 γρ. βούτυρο
  • 4 φέτες τυρί τσένταρ
  • Ρόκα
  • 2 μεγάλα στρογγυλά ψωμάκια
  • 2 τηγανητά αυγά
  • Ντοματίνια
  • Κρεμμύδι σε ροδέλες
Λαχταριστό σπιτικό μπέργκερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε στα 10 ml ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να γίνει διάφανο. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και σοτάρουμε για μισό λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε, ανακατεύοντας το τσάτνει και κατεβάζουν από τη φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά και στη συνέχεια το αναμειγνύουμε με το κιμά, το ψωμί, την κάππαρη και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και πλάθουμε τον κιμά σε 4 ίδια μπιφτέκια. Σε πυρίμαχο σκεύος σοτάρουμε προσεχτικά τα μπιφτέκια στο βούτυρο και στο υπόλοιπο λάδι, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Βάζουμε το σκεύος σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 C και ψήνουμε τα μπιφτέκια για 15 λεπτά περίπου.

Σημείωση: Το κρέας θα πρέπει να παραμείνει ζουμερό. Πέντε λεπτά πριν από το τέλος, τοποθετούμε μια φέτα τυρί πάνω σε κάθε μπιφτέκι, για να λιώσει. Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα αλείφουμε με σάλτσα χρένου. Προσθέτουμε τη ρόκα και τα δύο μπιφτέκια. Αν έχουμε όρεξη για γευστικές «ατασθαλίες», βάζουμε κι από ένα τηγανητό αβγό, τοματίνια και ροδέλες κρεμμυδιού.

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος παρασκευής: 30λεπτά 

MOST POPULAR