counter

Κροκέτες κοτόπουλου και τραγανά κολοκυθάκια με dip γιαουρτιού

Κροκέτες κοτόπουλου και τραγανά κολοκυθάκια με dip γιαουρτιού
Κροκέτες κοτόπουλου και τραγανά κολοκυθάκια με dip γιαουρτιού

Κροκέτες:

  • Βάλτε μέσα σε μία κατσαρόλα το νερό και το γάλα.

  • Αφήστε το μίγμα να ζεσταθεί για λίγα λεπτά και προσθέστε μισή κουταλιά βούτυρο.

 

  • Αδειάστε τον πουρέ στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να "δέσει".

 

  • Αλατοπιπερώστε και τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο.

 

  • Όταν σφίξει το μείγμα κατεβάστε το από τη φωτιά και προσθέστε το κοτόπουλο.

 

  • Ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και κατόπιν κάντε το ίδιο με τη γαλοπούλα και το μαϊντανό.

 

  • Αφήστε το να κρυώσει για λίγο, προτού το βάλετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες (προτιμότερο είναι να κάνετε το μείγμα από την προηγούμενη μέρα και να μείνει όλο το βράδυ στο ψυγείο).

 

  • Βγάλτε το μείγμα από το ψυγείο και πλάστε τις κροκέτες σε κυλινδρικό σχήμα.

 

  • Στη συνέχεια βουτήξτε κάθε μία στο χτυπημένο αυγό και κατόπιν στο μείγμα για πανάρισμα.

 

  • Αφήστε τις ακόμη μία ώρα στο ψυγείο και στη συνέχεια τηγανίστε τις σε καυτό λάδι, έως ότου αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσό- καφέ χρώμα.

 

Όταν βγάλετε τις κροκέτες από το τηγάνι τοποθετήστε τις σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι. Τρώγονται ζεστές, αμέσως!

 

Κολοκυθάκια:

 

  • Πλένετε τα κολοκυθάκια και αφαιρείτε τα άκρα τους.

 

  • Με κάποιο απλό μηχάνημα κοπής (πουλάνε τα σούπερ μάρκετ) ή με το χέρι σας κόβετε τα κολοκυθάκια κατά μήκος όσο πιο λεπτά μπορείτε.

 

  • Τα αλατίζετε και τα αφήνετε να σταθούν για 15 λεπτά.

 

  • Στο στάδιο αυτό τα κολοκυθάκια "ιδρώνουν" και βγάζουν το νερό τους.

 

  • Στη συνέχεια τα αλευρώνετε και τα αφήνετε να σταθούν για άλλα 15 λεπτά.

 

  • Τα ξαναλευρώνετε άμα χρειάζεται και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι.

Dip: 

 

  • Σε ένα μπολ αναμείξτε το γιαούρτι και το μίγμα.

 

  • Ανακατέψτε πολύ καλά και… είναι έτοιμο!

 


Tips: Το στάδιο που αφήνουμε το μίγμα του κοτόπουλου στο ψυγείο είναι πολύ σημαντικό γιατί βοηθάει τις κροκέτες να μην διαλυθούν κατά το τηγάνισμα. Μου έχει συμβεί και είναι άκρως απογοητευτικό. Μην ξεχνάτε κάθε φορά που τηγανίζετε να χρησιμοποιείτε χαρτί κουζίνας όταν βγάζετε τα τηγανισμένα από το τηγάνι, για να απομακρύνεται το πολύ λάδι.. Με το αλάτι τα κολοκυθάκια "ιδρώνουν", αποβάλλουν το νερό τους και γι αυτό γίνονται τόσο τραγανά.

 

 

Ο κόσμος της μαγειρικής γίνεται μαγικός... με την Αλίκη στη χώρα του Yumm, αποκλειστικά στο ANTI WEB TVPLUS.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR