Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ. Χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν καλά για 10’ περίπου.
Ύστερα ρίχνουμε σιγά σιγά όλα τα υπόλοιπα υλικά (χυμό & ξύσμα πορτοκαλιού, κονιάκ, γάλα, αυγά, βανίλιες, σόδα, μπέικιν παόυντερ, αλάτι) και το μισό από το αλεύρι.
Όταν ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά σε ένα μείγμα, το βγάζουμε από το μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύοντας με ένα κουτάλι και μετά με το χέρι.
Κάνουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
Πλάθουμε κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε στο ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο "Μy cooking"
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)