Κοτόπουλο με σάλτσα σκόρδου και γλυκό κρασί

Νόστιμο και απλό στην ουσία του αυτό το φαγητό έχει όλα τα φόντα να γίνει το αγαπημένο σας όπως και το δικό μου!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΚΟΡΔΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Νόστιμο και απλό στην ουσία του αυτό το φαγητό έχει όλα τα φόντα να γίνει το αγαπημένο σας όπως και το δικό μου!

Χρόνος προετοιμασίας:20 λεπ.

Χρόνος μαγειρέματος:1 ώρ. 15 λεπ.

Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο

Κόστος:12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα (http://www.mirsini.gr/new/media/com_yoorecipe/images/person-icon.pnghttp://www.mirsini.gr/new/media/com_yoorecipe/images/person-icon.pnghttp://www.mirsini.gr/new/media/com_yoorecipe/images/person-icon.pnghttp://www.mirsini.gr/new/media/com_yoorecipe/images/person-icon.png)

Για τη συνταγή

  • 1 κοτόπουλο περίπου 1 1/2 κιλό, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 κουτ. σουπ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 1/4 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 3 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 3 κουτ. σουπ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι
Κοτόπουλο με σάλτσα σκόρδου και γλυκό κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε το αλεύρι και το κοτόπουλο σε μια σακούλα τροφίμων την κλείνετε και την ανακινείτε έτσι ώστε να αλευρωθεί το κοτόπουλο. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο, λίγα – λίγα τα κομμάτια, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.


2. Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνετε τον ζωμό, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και φέρνετε σε βρασμό. Μόλις πάρει βράση το αποσύρετε και το ρίχνετε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο.


3. Σκεπάζετε την κατσαρόλα καλά και σιγοβράζετε το κοτόπουλο για 45 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει και να γίνει τρυφερό και η σάλτσα να πυκνώσει.


4. Εν τω μεταξύ, διαχωρίζετε τις σκελίδες του σκόρδου και τις ρίχνετε, ακαθάριστες, σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό, τόσο ώστε να τις σκεπάζε. Τις βάζετε να βράσουν για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζετε και τις κρυώνετε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό. Τις καθαρίζετε.


5. Σε μια τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.


6. Αφαιρείτε από το κοτόπουλο το μπουκέτο μυρωδικών και προσθέτετε το σκόρδο και την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι. Αποσύρετε και σερβίρετε το κοτόπουλο ζεστό με την σάλτσα του.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και λίγα μανιτάρια, τα οποία θα σωτάρετε και τα θα προσθέσετε στο φαγητό όπως τα σκόρδα.

 

counter
MOST POPULAR
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.
Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 14 & ΧΑΛΕΠΑ
15125 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ: 210 2594100 - 2102594205
FAX: 210 2586740

Για να διαφημιστείτε στο FTHIS.GR επικοινωνήστε με το εμπορικό τμήμα της εταιρίας μας:

Διεύθυνση Διαφήμισης:
e-mail: info@fthis.gr
Tηλ.: 210 2594100

Like us Follow us Find us
fthis.gr
Daphne
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies (λειτουργικότητας, στατιστικών, διαφήμισης). Διαβάστε για τη πολιτική μας για τα cookies και αλλάξτε τις ρυθμίσεις