counter

Κοτόπουλο με πράσινες ελιές, ρεβύθια και λεμόνι

Κοτόπουλο με πράσινες ελιές, ρεβύθια και λεμόνι
Κοτόπουλο με πράσινες ελιές, ρεβύθια και λεμόνι

  • Μουσκέψτε από βραδύς σε νερό τα ρεβίθια.

 

  • Την επομένη ξεβγάλετε τα σε κρύο τρεχούμενο νερό.

 

  • Βράστε τα σε νερό και σε χαμηλή θερμοκρασία για 40 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

 

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 160οC.

 

  • Ανακατέψτε το αλεύρι με την πάπρικα και αλευρώστε καλά τα κομμάτια κοτόπουλου.

 

  • Τσιγαρίστε το κοτόπουλο σε δόσεις μέχρι να αποκτήσει ωραίο καφέ χρώμα.

 

  • Στο ίδιο σκεύος σωτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.

 

  • Προσθέστε το σκόρδο, το κύμινο, το μπαχάρι, τον τριμμένο κορίανδρο, τον κρόκο, τις νιφάδες τσίλι και το τζίντζερ, και μαγειρέψτε τα όλα μαζί για λίγο για να απελευθερωθούν τα αρώματα από τα μπαχαρικά.

 

  • Βάλτε το κοτόπουλο και το ζωμό πίσω στην κατσαρόλα και φέρτε το φαγητό σε βρασμό.

 

  • Μόλις αρχίσει να βράζει, σκεπάστε το σκεύος, βάλτε το στο φούρνο και ψήστε το για 30 λεπτά.

 

  • Μετά το πέρας των 30 λεπτών, προσθέστε τα ρεβίθια και αλάτι και ψήστε για άλλη 1 ώρα.

 

  • Όταν είναι έτοιμο βγάλτε το από το φούρνο, προσθέστε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, τις ελιές και ανακατέψτε καλά. Λίγο προτού το σερβίρετε προσθέστε και τον ψιλοκομμένο κορίανδρο.

 

 

Tips: 

  • Σερβίρετέ το ζεστό με αρωματικό ρύζι μπασμάτι.
  • Αν θέλετε να γίνει λίγο πιο ελαφρύ, αντικαταστήστε το βούτυρο με ελαιόλαδο.
  • Αν χρησιμοποιήσετε βούτυρο, να τσιγαρίσετε το κοτόπουλο πολύ προσεκτικά και σε σχετικά χαμηλή θερμοκρασία, γιατί το βούτυρο "αρπάζει" πολύ εύκολα.
  • Αν δεν το θέλετε καυτερό, αντικαταστήστε τις νιφάδες τσίλι με μια κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα.
  • Η καυτερή πάπρικα του δίνει απλώς μια ανεπαίσθητη σπιρτάδα, γι αυτό μην τη φοβηθείτε. Για πιο γρήγορα βράστε τα ρεβίθια σε χύτρα.
  • Τα στάδια μέχρι και την προσθήκη των ρεβιθιών μπορείτε αν θέλετε να τα κάνετε από την προηγούμενη μέρα, να βάλετε το φαγητό στο ψυγείο και την επομένη να συνεχίσετε τη συνταγή κανονικά.

 


Ο κόσμος της μαγειρικής γίνεται μαγικός... με την Αλίκη στη χώρα του Yumm, αποκλειστικά στο ANTI WEB TVPLUS.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR