counter

Κολοκυθόσουπα

Κολοκυθόσουπα
Κολοκυθόσουπα

  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάλτε το κρεμμύδι με λίγο νερό και αφήστε το να τραβήξει τα υγρά του και να μαλακώσει.

 

  • Κατόπιν προσθέστε το βούτυρο, την κολοκύθα και τις πατάτες και σωτάρετε όλα τα υλικά μαζί για λίγο.

 

  • Προσθέστε το ζωμό της κότας και αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει, μέχρι οι πατάτες και η κολοκύθα να λιώνουν.

 

  • Με τη ράβδο μπλέντερ πολτοποιήστε μέσα στην κατσαρόλα τη σούπα.

 

  • Αφού γίνει βελουτέ, προσθέστε τα μπαχαρικά και βράστε την ξανά σε σιγανή φωτιά για άλλα 20 λεπτά.

 

  • Λίγο πριν το τέλος προσθέστε την κρέμα γάλακτος και σβήστε τη φωτιά, αφήνοντας τη σούπα πάνω στο σβησμένο μάτι.

 

  • Τη σερβίρετε ζεστή, πασπαλίζοντάς με λίγη χοντροκομμένη καρυδόψυχα και ψιλοκομμένο μαϊντανό πάνω από κάθε πιάτο.

 

Tip: Σε καλά μανάβικα μπορείτε, όταν είναι η εποχή τους, να βρείτε διακοσμητικές μικρές κολοκύθες. Αγοράστε μία για κάθε καλεσμένο, προσέχοντας να είναι τόσο μεγάλες ώστε να χωράνε όταν τις αδειάσετε μια μικρή μερίδα σούπας και να μπορούν να στέκονται όρθιες! Την ημέρα που έχετε το γεύμα (γιατί αν κοπούν και μείνουν θα μαυρίσουν) κόψτε το πάνω μέρος κάθε κολοκύθας όπως ακριβώς στα γεμιστά και κρατήστε το καπάκι. Αδειάστε τις και πάλι όπως τα γεμιστά με ένα κουταλάκι. Όταν έρθει η ώρα να σερβίρετε τη σούπα, γεμίστε κάθε κολοκύθα και κλείστε την με το καπάκι της. Σερβίρετε μία σε κάθε καλεσμένο.

 

 

Ο κόσμος της μαγειρικής γίνεται μαγικός... με την Αλίκη στη χώρα του Yumm, αποκλειστικά στο ANTI WEB TVPLUS.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR