counter

Κέικ βανίλιας με ξύσμα σοκολάτας

Κέικ βανίλιας με ξύσμα σοκολάτας
Κέικ βανίλιας με ξύσμα σοκολάτας

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο φτερό του μίξερ για 6΄-7΄, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά (το μείγμα πρέπει να απορροφάει το πρώτο αυγό πριν βάλουμε το επόμενο). Ρίχνουμε και τις βανίλιες με το κονιάκ. Στη συνέχεια βάζουμε το αλάτι μέσα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Εναλλάξ προσθέτουμε στο μείγμα με το βούτυρο τις νιφάδες σοκολάτας και το αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα. 

 

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή ή μακρόστενη φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε το κέικ στην προτελευταία σχάρα, σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170oC, στις αντιστάσεις, για περίπου 1 ώρα. 

 

Extra tip: Να θυμάστε ότι όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, το αλεύρι κοσκινισμένο, η φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη και ο φούρνος σας προθερμασμένος.

 

 

Πηγή: www.argiro.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR