Κανελόνια με κιμά και τυρί!
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο. Κατόπιν, προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε μέχρι να αλλάξει χρώμα παντού.
Σβήνετε με λίγο κονιάκ και περιμένετε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε τη μισή ποσότητα από το χυμό ντομάτας, μισό ποτήρι νερό και ψήνετε σε μέτρια φωτιά. Μετά από 10 λεπτά, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το μπαχάρι, το γαρύφαλλο, την κανέλα και ανακατεύετε.
Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος , προσθέτετε λίγο τριμμένο τυρί και κλείνετε το μάτι.
Με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού, γεμίζετε τον κιμά μέσα σε ένα-ένα από τα κανελόνια.
Τα τοποθετείτε μέσα σε ένα μέτριο ταψί και από πάνω ρίχνετε τον υπόλοιπο χυμό ντομάτας, την κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 180ο για 45 λεπτά με 1 ώρα, ανάλογα το φούρνο σας.