counter

Καλαμαράκια με κριθαράκι και αρακά.

Καλαμαράκια με κριθαράκι και αρακά.
Καλαμαράκια με κριθαράκι και αρακά.

1. Κόβετε το σώμα από τα καλαμαράκια σε μικρά κομμάτια ροδέλες το σώμα, τα ποδαράκια ολόκληρα. Τα σοτάρετε για 2-3 λεπτά στο ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι. Σβήνετε με το κρασί, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 6-7 λεπτά.

 

2. Προσθέτετε τον αρακά και δυο φλιτζάνια τσαγιού νερό. Μόλις πάρει βράση ρίχνετε το κριθαράκι, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Βράζετε το φαγητό με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν το νερό. Λίγο πριν εξατμιστεί το νερό προσθέστε τον μαϊντανό.

 

3. Κατεβάστε από την φωτιά, αφήστε το φαγητό να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά και σερβίρετε αμέσως.

 

Αυτό το γνωρίζατε;  

Τα καλαμάρια ανήκουν στα θαλασσινά, τα οποία είναι γενικά πλούσια σε φώσφορο, ιώδιο, μαγνήσιο, σίδηρο και χαλκό. Η υψηλή κατανάλωση θαλασσινών και ψαριού έχει συσχετιστεί με χαμηλό κίνδυνο εμφάνισης Alzheimer, καθώς και διάφορων μορφών καρκίνου (π.χ. του μαστού και του προστάτη). Ιδιαίτερα τα ψητά ή τα μαγειρευτά καλαμάρια αποτελούν ιδανική επιλογή για τις ημέρες της νηστείας, αφού μας παρέχουν πρωτεΐνες και ελάχιστα λιπαρά, από τα οποία τα περισσότερα είναι τα πολύ χρήσιμα ω-3 λιπαρά οξέα. Τα καλαμάρια αποτελούν, επίσης, πολύ καλή πηγή βιταμινών Β2, Β3 και Β12, που είναι υπεύθυνες για τον καλό μεταβολισμό των πρωτεϊνών, των υδατανθράκων και των λιπών, για το σχηματισμό των ερυθροκυττάρων και κατ’ επέκταση την αποφυγή αναιμιών. Επίσης, είναι εξαιρετική πηγή σεληνίου (100 γρ. καλαμαριού καλύπτουν το 64% των καθημερινών μας αναγκών σε σελήνιο, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ενίσχυση της ανοσοποιητικής και αντιοξειδωτικής άμυνας του οργανισμού μας). H θερμιδική αξία: 100 γραμμάρια ψητού καλαμαριού μάς παρέχουν 90 θερμίδες.

 

 

Πηγή: www.mirsini.gr

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR