counter

Ιταλική πίτσα από τον Άκη Πετρετζίκη

Ιταλική πίτσα από τον Άκη Πετρετζίκη
Ιταλική πίτσα από τον Άκη Πετρετζίκη

Βάζουµε τη µαγιά µέσα στο νερό. Ανακατεύουµε καλά και την αφήνουµε για 10'. Προσθέτουµε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύµη και ανακατεύουµε καλά. Στη συνέχεια αφήνουµε τη ζύµη να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου για 1 ώρα.

Ενδιάµεσα ετοιµάζουµε τη σάλτσα απλά ανακατεύοντας τα υλικά.

Όταν φουσκώσει, χωρίζουµε τη ζύµη σε 5 κοµµάτια και τα πλάθουµε σε µπαλίτσες. Όλες αυτές τις µπαλίτσες ζύµης τις αφήνουµε σε ένα ταψί µε λίγο αλεύρι από κάτω να φουσκώσουν για άλλα 15'. Ανοίγουµε τα µπαλάκια µε τη βοήθεια του πλάστη σε φύλλο

Πάνω τους βάζουµε το 1/5 από τη σάλτσα που φτιάξαµε και την απλώνουµε παντού µε ένα κουτάλι. Από πάνω βάζουµε τυρί, ζαµπόν και ό,τι άλλο µας αρέσει και ψήνουµε για 5' σε προθερµασµένο φούρνο στους 220°C βαθµούς µέχρι να πάρουν καλό χρώµα.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR