counter

Η Δέσποινα Βανδή μπήκε στην κουζίνα και έφτιαξε Πασχαλινά τσουρέκια + Η "μυστική" συνταγή της τραγουδίστριας

Η Δέσποινα Βανδή μπήκε στην κουζίνα και έφτιαξε Πασχαλινά τσουρέκια + Η "μυστική" συνταγή της τραγουδίστριας
Η Δέσποινα Βανδή μπήκε στην κουζίνα και έφτιαξε Πασχαλινά τσουρέκια + Η "μυστική" συνταγή της τραγουδίστριας

Ως σωστή μαγείρισσα, η Δέσποινα Βανδή τηρεί με πίστη και ευλάβεια όλες τις παραδόσεις, θέλοντας να μεταφέρει στα παιδιά της -και κυρίως στην κόρη της- όσα της έχει μάθει κι εκείνη από την μητέρα της.

Έτσι, λοιπόν, δεν θα μπορούσε να μην μπει στην κουζίνα της και, ενόψει του Πάσχα, να ετοιμάσει τα καθιερωμένα, πλέον, Πασχαλινά τσουρέκια της, για τα οποία φημίζεται όλα αυτά τα χρόνια.

Η ίδια, περήφανη για το αποτέλεσμα, τα φωτογράφησε αμέσως μετά το ξεφούρνισμα και μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους την παρακάτω φωτογραφία, σχολιάζοντας: "Δεν περιγράφω άλλο​. Σιγά μη μείνουν μέχρι αύριο".

Τσουρέκια Βανδή

Παρακάτω σας παραθέτουμε την "μυστική" συνταγή της αγαπημένης τραγουδίστριας, την οποία είχε μοιραστεί στο παρελθόν η ίδια με τους διαδικτυακούς της φίλους.

Υλικά

6 αυγά
180 γραμμ. μαγιά
2 1/2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλιτζ. χλιαρό νερό
300 γραμμ. αιγοπρόβειο βούτυρο
750 γραμμ. ζάχαρη
600 ml γάλα
1 φακελάκι μαχλέπι
1 φακελάκι κακουλέ
5-6 κομματάκια μαστίχα
1/2 κ.γ. αλάτι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το κρατάμε στην άκρη. Κατόπιν ζεσταίνουμε το γάλα, ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στο χλιαρό μείγμα. Έτσι έχουμε έτοιμο ένα δεύτερο κατσαρολάκι με το μείγμα γάλα – ζάχαρη – αυγά και το βάζουμε κι αυτό στην άκρη. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη λεκάνη με τα στερεά υλικά ρίχνοντας περιμετρικά το αλεύρι και αφήνοντας μια τρύπα στη μέση. Πάνω στο αλεύρι ρίχνουμε το αλάτι, το ξύσμα, το μαχλέπι, το κακουλέ και τη μαστίχα, την οποία πρέπει να κάνουμε σκόνη στο multi χτυπώντας τη μαζί με λίγη ζάχαρη. Ανακατεύουμε τα υλικά με το αλεύρι. Όταν το ζυμάρι είναι έτοιμο, ρίχνουμε το μείγμα γάλα – ζάχαρη – αυγά και προσπαθούμε ζουλώντας το να το διαλύσουμε όσο γίνεται. Έπειτα το ρίχνουμε όλο αυτό στη μέση της λεκάνης και ζυμώνουμε. Αν κολλάνε τα χέρια από τη ζύμη, ρίχνουμε λίγο λίγο το λιωμένο αγνό βούτυρο στα χέρια και συνεχίζουμε την προσπάθεια. Σκεπάζουμε με βρεγμένες πετσέτες, ύστερα τυλίγουμε με μια κουβέρτα τη λεκάνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος τουλάχιστον για 1 ώρα! Σε έναν πάγκο πλάθουμε τα τσουρέκια (χωρίς να αλευρώσουμε τον πάγκο). Τα βάζουμε στο ταψί με λαδόκολλα από κάτω. Αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε για 25’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR