Οι πιο όμορφες μέρες του χρόνου πλησιάζουν και αρκετοί είναι αυτοί που στολίζουν τα σπίτια τους με τα πιο ωραία χρώματα, αλλά φτιάχνουν μελομακάρονα και κουραμπιέδες για να γλυκαθεί όλη η οικογένεια.
Η αγαπημένη μας τηλεμαγείρισσα, Βέφα Αλεξιάδου, μέσα από το προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook αποκάλυψε 8 μυστικά για να κάνετε τα τέλεια μελομακάρονα.
Η ίδια έγραψε χαρακτηριστικά:
"Σήμα κατατεθέν της χριστουγεννιάτικης κουζίνας τα μελομακάρονα! Κομμένα σε καρδούλες, δηλώνουν την αγάπη με την όποια προσφέρονται! Από την κουζίνα μου στην κουζίνα σας φιλές και φίλοι μου!
Λίγα μυστικά για πλήρη επιτυχία!
1) Καθόλου ζύμωμα! Ανακάτεμα με το κουτάλι ώσπου να ενωθούν τα υγρά με το αλεύρι!
2)Το φύλλο ζύμης 1 εκ. Κόβουμε με κουπ-πατ.
3)Ψησιμο ώσπου να πάρουν βαθύ καστανό χρώμα.
4)Το σιρόπι, αφού μαζευτεί προς τα άκρα ο αφρός, μόνο 5 λεπτά βράσιμο.
5) Το σιρόπι βραστό το ρίχνουμε μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο.
6) 2 ώρες μετα, οταν σχεδον εχουν πιει ολο το σιροπι τα γυριζουμε τα πανω κατω, και τα αφηνουμε ετσι ως την επομενη μερα.
7) Τα καρυδιά όχι σκόνη. Ελαφρά χοντροκομμένα. Παίρνουμε τα μελομακάρονα ένα ένα τα γυρίζουμε, κι οπως ειναι μελωμενη η επιφάνεια τα πασπαλίζουμε με μια κουταλιά καρύδια.
8) Το πιο σημαντικό! Σωστό μέτρημα των υλικών!
με κούπα μεζούρα.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)