counter

Γιουβέτσι με γαρίδες από την Μυρσίνη Λαμπράκη

Γιουβέτσι με γαρίδες από την Μυρσίνη Λαμπράκη
Γιουβέτσι με γαρίδες από την Μυρσίνη Λαμπράκη

wΣοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεµµυδάκι µαζί µε το σκόρδο για 3-4 λεπτά. Αφαιρείτε το σκόρδο και προσθέτετε το κριθαράκι. Συνεχίζετε το σοτάρισµα για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς και σβήνετε µε ένα φλιτζάνι κρασί.

wΧαµηλώνετε τη θερµοκρασία και αφήνετε να αρχίσει σιγά σιγά να βράζει το κριθαράκι. Μόλις δείτε ότι απορροφά τα υγρά του, το «ποτίζετε» µε λίγο νεράκι εναλλάξ µε το υπόλοιπο κρασί, για τουλάχιστον 10 λεπτά. Έπειτα από δέκα λεπτά προσθέτετε τα ντοµατάκια και συνεχίζετε το βράσιµο για 7-8 λεπτά.

wΜόλις δείτε το κριθαράκι να αρχίζει να χυλώνει, ρίχνετε τις γαρίδες, το βούτυρο, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και συνεχίζετε το µαγείρεµα για ακόµα 5 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το ξύσµα λεµονιού. Ανακατεύετε απαλά το κριθαράκι, το οποίο πρέπει να έχει το ζουµάκι του. Το σερβίρετε αµέσως, αφού πασπαλίσετε µε µπόλικο φρεσκοτριµµένο πιπέρι.

 

*Tip: Μπορείτε, αν θέλετε, να προσθέσετε και άλλα θαλασσινά, όπως µύδια ή ψιλοκοµµένο καλαµάρι.

Περισσότερες συνταγές στο ΜYtv που κυκλοφορεί!

Εξώφυλλο

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR