counter

Γαλλική τάρτα λεμόνι

Γαλλική τάρτα λεμόνι
Γαλλική τάρτα λεμόνι

  • Βάλτε το αλεύρι σε ένα μπολ και από πάνω τα κομματάκια βούτυρο. Δημιουργήστε στο κέντρο μια λακκούβα και προσθέστε το λάδι και το αλάτι.

 

  • Τρίψτε ελαφρά με τα δάκτυλά σας το αλεύρι με το βούτυρο, να ανακατευτούν καλά και να γίνει μια ομοιόμορφη πούδρα, σε μορφή μικρών σβώλων.

 

  • Ρίξτε το νερό και με μια ξύλινη κουτάλα και 2-3 κυκλικές κινήσεις μόνο, ενσωματώστε το νερό στη ζύμη.

 

  • Μην σας νοιάξει αν δεν ενσωματωθεί πλήρως, δεν χρειάζεται και άλλο ανακάτεμα.  Όσο λιγότερες κινήσεις, τόσο πιο σωστή θα βγει η ζύμη.

 

  • Αφήστε την για μία ώρα στο ψυγείο.

 

  • Μετά το πέρας της ώρας, βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο, ανοίξτε την σε αλευρωμένη επιφάνεια και απλώστε την σε ένα σκεύος για τάρτες.

 

  • Στα τοιχώματα θα πρέπει η ζύμη να γυρίζει περίπου 2 εκατοστά, οπότε ό, τι περισσεύει κόψτε το και φυλάξτε το για γαρνιτούρα στο τέλος.

 

  • Κάντε με ένα πιρούνι τρυπούλες στη βάση της ζύμης και ψήστε τη ελαφρώς σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC, μέχρι να σκληρύνει, όχι να ροδίσει (περίπου 10-15 λεπτά).

 

  • Βγάζουμε τη βάση από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.

 

  • Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη γέμιση.

  • Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου να λιώσει ή πολύ προσεκτικά το λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων.

 

  • Ανακατεύουμε με το σύρμα το αυγό, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα.

 

  • Προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

 

  • Τέλος βάζουμε τη γέμιση μέσα στην προψημένη βάση της τάρτας.

 

  • Με την περίσσεια της ζύμης φτιάχνουμε μακαρονάκια και στολίζουμε την τάρτα.

 

  • Ψήστε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για ακόμη 25 περίπου λεπτά.

 

  • Θα πρέπει η γέμιση να ροδίσει καλά.

 

 

Tips: Τη γέμιση για πιο εύκολο ανακάτεμα, μπορείτε να τη χτυπήσετε στο μπλέντερ. Η ζύμη δεν θέλει πολύ "ζάλισμα". Το εντυπωσιακό είναι ότι αφού ψηθεί δίνει την εντύπωση σφολιάτας, σαν να αποτελείται από φύλλα. Για να ενισχύσετε ακόμη περισσότερο διακριτικά τη γεύση και το άρωμα του λεμονιού, βάλτε ξύσμα από 2 λεμόνια. 

 

 

Ο κόσμος της μαγειρικής γίνεται μαγικός... με την Αλίκη στη χώρα του Yumm, αποκλειστικά στο ANTI WEB TVPLUS.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR