counter

Φτιάξε κι εσύ τη συνταγή της πεντανόστιμης πίτσας του Σάκη Ρουβά!

Τις μαγειρικές του ικανότητες θέλησε να δείξει στους διαδικτυακούς του φίλους, ο Σάκης Ρουβάς . Ο κορυφαίος Έλληνας star, μπήκε λοιπόν στην κουζίνα του σπιτιού του και έφτιαξε σπιτική πίτσα.

O ίδιος μας έδειξε μάλιστα καρέ-καρέ την συνταγή, αλλά και το αποτέλεσμα, τον οποίο τον δικαίωσε.

Το video ανέβασε ο ίδιος ο Σάκης Ρουβάς στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram και όπως είναι λογικό, μέσα σε λίγα λεπτά έγινε viral, με τα σχόλια και τα likes να πέφτουν βροχή.

Ο ίδιος λοιπόν εκτός από τέλειος πατέρας και σύζυγος είναι και τέλειος μάγειρας.

Εμείς, είδαμε το βίντεο και σας παρουσιάζουμε μία συνταγή που είναι παρόμοια με την πίτσα του κορυφαίου Έλληνα Σταρ.

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή:

Υλικά
Για τη ζύμη:
1 κυβάκι μαγιά νωπή (25γρ.)
350ml νερό χλιαρό
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
500γρ. αλεύρι σκληρό
1½ κουτ. γλυκού αλάτι

Για τη σάλτσα ντομάτας:
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
1 σκελίδα σκόρδο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
βασιλικός
αλάτι

Για την πίτσα:
300γρ. μοτσαρέλα για πίτσα
5 φέτες μπέικον
Μισή κόκκινη πιπεριά
φυλλαράκια βασιλικού ή ρίγανης για το σερβίρισμα

Διαδικασία
Ανάβετε το φούρνο στο πιο δυνατό και αφήνετε μέσα την ειδική πέτρα για πίτσα να κάψει, για περίπου μισή ώρα.

Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ ρίχνετε τη μαγιά, το χλιαρό νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύετε με το χέρι σας μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Μόλις διαλυθεί προσθέτετε το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να πάρει σχήμα η ζύμη.

Μεταφέρετε τη ζύμη στον πάγκο σας και τη ζυμώνετε για 5-10 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Την κάνετε μπαλίτσα, τη μεταφέρετε πίσω στο μπολ, σκεπάζετε με μια νωπή πετσέτα ή με μεμβράνη και αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας. Πολτοποιείτε στον πολυκόφτη την ντομάτα κονκασέ μαζί με το σκόρδο και το βασιλικό και τη βάζετε σε ένα φαρδύ τηγάνι. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, αλατίζετε και μαγειρεύετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Μόλις φουσκώσει η ζύμη, τη χωρίζετε σε δύο μπαλίτσες και με το χέρι ή τον πλάστη την ανοίγετε σε δύο πίτσες. Με ένα κουτάλι απλώνετε τη σάλτσα στην επιφάνεια της ζύμης, σε λεπτή στρώση. Προσθέτετε ένα παχύ στρώμα μοτσαρέλα, το μπέικον και τις πιπεριές και ψήνετε τις πίτσες μία – μία πάνω στην πλάκα για 8 με 10 λεπτά.

Μόλις ψηθεί η πίτσα τη σερβίρετε με φρέσκο βασιλικό ή ρίγανη και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR