counter

Fish and chips από τον Άκη Πετρετζίκη

Fish and chips από τον Άκη Πετρετζίκη
Fish and chips από τον Άκη Πετρετζίκη

Για το κουρκούτι:

 1) Σε ένα µπολ ανακατεύουµε την µπίρα µε τη µαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι και σε ένα άλλο το αλεύρι µε το µπέικιν πάουντερ.

2) Ενώνουµε τα δύο µείγµατα ανακατεύοντας καλά µε ένα πιρούνι ή µε το σύρµα µέχρι να οµογενοποιηθεί το µείγµα.

3)∆ιατηρούµε εκτός ψυγείου µέχρι να αναπτυχθεί η µαγιά για 1-2 ώρες και µπορούµε να το χρησιµοποιήσουµε αµέσως µετά.

4) Βουτάµε τα κοµµάτια του µπακαλιάρου στο κουρκούτι και τηγανίζουµε στους 180°C µέχρι να χρυσίσουν.

Για τη σάλτσα:

1) Βάζουµε στο µούλτι το αγγουράκι, την κάππαρη και το κρεµµύδι.

2) Χτυπάµε µέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά µας και, αν χρειάζεται, µπορούµε να προσθέσουµε και λίγο νερό αν είναι πολύ πηχτό το µείγµα.

3) Αδειάζουµε και στραγγίζουµε καλά το µείγµα σε σουρωτήρι µε λεπτές τρύπες ή σε πετσέτα και τον στερεό αυτόν πολτό τον ανακατεύουµε µε τη µαγιονέζα, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και τον µαϊντανό.

Για τις πατάτες:

1) Τηγανίζουµε τις πατάτες στο λάδι και σερβίρουµε µε το ψάρι και τη σάλτσα.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR