Φιλέτο μπακαλιάρου με φουντούκι & πουρέ αρακά Home FLIFE FOOD γράφει Fthis Team Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013, 10:15 - Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2023, 17:26 Φιλέτο μπακαλιάρου με φουντούκι & πουρέ αρακά Αποψύξτε τον αρακά και βράστε τον σε αλατισµένο νερό για 20 µε 30 λεπτά µέχρι να µαλακώσει αρκετά. Σουρώστε και όπως είναι ζεστός βάλτε τον µαζί µε το βούτυρο και την κρέµα σε ένα µίξερ µε λεπίδες. Χτυπήστε 30 δευτερόλεπτα και ελέγξτε το αλάτι. Καθαρίστε καλά τον µπακαλιάρο από δέρµα και κόκαλα και κόψτε σε µέγεθος µερίδας, περίπου 10 εκατοστά το κάθε κοµµάτι. Βάλτε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά µε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψάρι γυρνώντας το µόνο µία φορά. Προσοχή µην το παραψήσετε, είναι πολύ ευαίσθητο. Καβουρδίστε τα φουντούκια σε ένα τηγανάκι ή στον φούρνο µέχρι να πάρουν χρυσό χρώµα και ψιλοκόψτε µε ένα µαχαίρι ή χτυπήστε στο γουδί. Ψιλοκόψτε καλά τον δυόσµο και ανακατέψτε µε τα φουντούκια. Απλώστε το µείγµα σε ένα πιάτο και όταν το ψάρι είναι έτοιµο περάστε το µέσα από το µείγµα για να κολλήσει το φουντούκι πάνω. Σε δύο πιάτα µοιράστε τον πουρέ και τοποθετήστε από πάνω το ψάρι. Πασπαλίστε µε λίγο ακόµη φουντούκι και απολαύστε. Κόστος συνταγής: 8 € Πηγή: Περιοδικό TAGS: ΣΥΝΤΑΓΕΣMY tvMY COOKINGΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις! Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr) ΜΟΙΡΑΣΟΥ
VIDEOS/ Νεκταρία Γιαννουδάκη: Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που η Αρχοντούλα κλειδώνει τις "Ψυχοκόρες" στο δωμάτιο
NEWS/ Συγκλονίζει ο Γιάννης Καλλιάνος: "Σήμερα κόπηκε η μισή μου ζωή. Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν"
NEWS/ Αντιγόνη Νεοφύτου: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον χωρισμό της από τον Γιώργο Ευαγγέλου (Photos)
NEWS/ Απίστευτο! Ο Έλον Μασκ έκανε σχόλιο στο Twitter/X για την Ελένη Τσολάκη - "Ένας υπέροχος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα"
FAMILY Τζον Τραβόλτα: Η συγκινητική ανάρτηση για τον γιο του που πέθανε στα 16 του - Θα έκλεινε τα 32 του χρόνια