counter

Φιλέτο μπακαλιάρου με φουντούκι & πουρέ αρακά

Φιλέτο μπακαλιάρου με φουντούκι & πουρέ αρακά
Φιλέτο μπακαλιάρου με φουντούκι & πουρέ αρακά

  • Αποψύξτε τον αρακά και βράστε τον σε αλατισµένο νερό για 20 µε 30 λεπτά µέχρι να µαλακώσει αρκετά. Σουρώστε και όπως είναι ζεστός βάλτε τον µαζί µε το βούτυρο και την κρέµα σε ένα µίξερ µε λεπίδες. Χτυπήστε 30 δευτερόλεπτα και ελέγξτε το αλάτι.

 

  • Καθαρίστε καλά τον µπακαλιάρο από δέρµα και κόκαλα και κόψτε σε µέγεθος µερίδας, περίπου 10 εκατοστά το κάθε κοµµάτι.

 

  • Βάλτε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά µε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψάρι γυρνώντας το µόνο µία φορά. Προσοχή µην το παραψήσετε, είναι πολύ ευαίσθητο.

 

  • Καβουρδίστε τα φουντούκια σε ένα τηγανάκι ή στον φούρνο µέχρι να πάρουν χρυσό χρώµα και ψιλοκόψτε µε ένα µαχαίρι ή χτυπήστε στο γουδί. Ψιλοκόψτε καλά τον δυόσµο και ανακατέψτε µε τα φουντούκια.

 

  • Απλώστε το µείγµα σε ένα πιάτο και όταν το ψάρι είναι έτοιµο περάστε το µέσα από το µείγµα για να κολλήσει το φουντούκι πάνω.

 

  • Σε δύο πιάτα µοιράστε τον πουρέ και τοποθετήστε από πάνω το ψάρι. Πασπαλίστε µε λίγο ακόµη φουντούκι και απολαύστε.

 


Κόστος συνταγής: 8 € 

Πηγή: Περιοδικό MY tv logo

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR