Φετουτσίνι με κρέμα πιπεριάς
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)
ΜΕΡΙΔΕΣ 6
ΔΥΣΚΟΛΙΑ ευκολο
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 15’
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ 20’
ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ
ΥΛΙΚΑ
10 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
2 σκελίδεςσκόρδο ψιλοκομμένες
½ κιλό ψητές πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
1½ φλιτζάνι φέτα τριμμένη
1 πακέτο ζυμαρικά φετουτσίνι
Αλάτι
Πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
4 κουτ.σουπ. μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
- Ψήνετε τις πιπεριές στο γκριλ του φούρνου για 25 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να καψαλιστεί το δέρμα τους, και της καθαρίζετε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 10’. Προσθέτετε τις πιπεριές και τις σοτάρετε και αυτές.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει λίγο. Τοποθετείτε το μείγμα στο μπλέντερ και προσθέτετε το ζωμό και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις 2 κουταλιές της σούπας φέτα. Χτυπάτε με το μπλέντερ μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά, για περίπου 30’’.
- Βράζετε τα φετουτσίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζετε και κρατάτε ½ φλιτζάνι από το νερό. Ανακατεύετε τα φετουτσίνι με τη σάλτσα και προσθέστε λίγο νερό από τα φετουτσίνι αν χρειάζεται, αλατοπιπερώνετε. Τοποθετείτε τη πάστα σε μια πιατέλα και πασπαλίζετε με μαϊντανό, τη φέτα που κρατήσατε και σερβίρετε.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Αντί για φετουτσίνι μπορείτε να βάλετε κριθαράκι ή ένα ζυμαρικό με κοιλότητες για να να εγκλωβιστεί μέσα η σάλτα.
Περισσότερες συνταγές στο www.mirsini.gr