counter

Φάβα με χταπόδι & τηγανητή κάππαρη

Φάβα με χταπόδι & τηγανητή κάππαρη
Φάβα με χταπόδι & τηγανητή κάππαρη

  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεµµύδι µε τη φάβα ελαφρά για 5 λεπτά.

 

  • Προσθέστε 1 λίτρο νερό, σκεπάστε µε ένα καπάκι και αφήστε να βράσει σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας ανά διαστήµατα. Προσθέστε νερό αν χρειαστεί. Βάλτε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρετε το χταπόδι µέχρι να πάρει κόκκινο χρώµα. Βάλτε σε ένα πυρέξ, σκεπάστε µε αλουµινόχαρτο και ψήστε για 30 λεπτά σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°C. Βάλτε την κάππαρη σε ένα µπολ µε νερό να ξαρµυρίσει και σουρώστε καλά – αν χρειαστεί απλώστε σε απορροφητικό χαρτί. Τηγανίστε µε ελάχιστο λάδι σε δυνατή φωτιά µέχρι να πάρει χρώµα.

 

  • Σε ένα βάζο ρίξτε τα υλικά για τη σάλτσα και ανακινήστε καλά. Όταν η φάβα είναι µαγειρεµένη, ρίξτε 5 κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι, αν θέλετε να έχει µορφή κρέµας περάστε από το µπλέντερ, διαφορετικά κρατήστε ως έχει. Σε ένα µεγάλο πιάτο σερβίρετε τη φάβα, τοποθετήστε το χταπόδι από πάνω κοµµένο σε φέτες, απλώστε την κάππαρη και περιχύστε µε λίγη από τη σάλτσα.

 

 

Κόστος συνταγής: 12€ 

Πηγή: ΠεριοδικόMY tv logo

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR