counter

Εύκολο τιραμισού σε ποτήρι

Εύκολο τιραμισού σε ποτήρι
Εύκολο τιραμισού σε ποτήρι

  • Σε δύο µικρά µπολ χωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους. Ρίξτε τα ασπράδια µαζί µε 140 γραµµάρια από την κρυσταλλική ζάχαρη στον κάδο του µίξερ ή σε ένα µεγάλο µπολ και χτυπήστε µε το σύρµα µέχρι να δηµιουργηθεί µια σφιχτή µαρέγκα.

  • Παράλληλα σε ένα άλλο µπολ βάλτε το τυρί κρέµα, την άχνη ζάχαρη, το µοσχοκάρυδο, 2 από τους κρόκους και ανακατέψτε καλά µέχρι να ενσωµατωθούν πλήρως τα υλικά.

  • Σε ένα µεγάλο ποτήρι διαλύστε την υπόλοιπη κρυσταλλική ζάχαρη µαζί µε τον καφέ. Βάλτε στο ψυγείο για 20 λεπτά να πέσει η θερµοκρασία για να µη µουλιάσουν πολύ τα µπισκότα.

  • Βουτήξτε ένα ένα τα µπισκότα στον καφέ για 2 δευτερόλεπτα και τοποθετήστε στον πάτο ενός ποτηριού. Αν είναι µεγαλύτερα, κόψτε στη µέση.

  • Βάλτε δυο γεµάτες κουταλιές κρέµα και επαναλάβετε το ίδιο άλλη µια φορά. Το ιδανικό θα ήταν να ετοιµάζετε το γλυκό την ώρα που θα σερβιριστεί για να µη µουλιάσουν υπερβολικά τα µπισκότα από την πολλή υγρασία – είναι στην ευχέρειά σας.

 

  • Πασπαλίστε µε κακάο σκόνη και δοκιµάστε. Κρατήστε στο ψυγείο 2 µέρες το πολύ και δώστε µεγάλη σηµασία στη φρεσκάδα των αυγών.

 

Κόστος συνταγής: 10 € 

Πηγή: ΠεριοδικόMY tv logo

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR