counter

Εύκολη συνταγή για τυρόψωμο από τη Γωγώ Δελογιάννη

Εύκολη συνταγή για τυρόψωμο από τη Γωγώ Δελογιάννη
Εύκολη συνταγή για τυρόψωμο από τη Γωγώ Δελογιάννη

Η συνταγή αυτού του τυρόψωμου της Γωγώς Δελογιάννη, είναι πολύ καλή και θα σας ενθουσιάσει. Τρώγεται τέλεια ως συνοδευτικό, αλλά φυσικά και μόνο του. Ό,τι ώρα και να πεινάσετε, είναι καλή επιλογή.

Υλικά για τυρόψωμο

  • 8 αυγά χτυπημένα 
  • 200 ml γάλα 
  • 150 γρ. βούτυρο 
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 
  • 400 γρ. φέτα 
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα 
  • 100 γρ. ελαιόλαδο 
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή 
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή 
  • 1 κ.γ. θυμάρι ξερό 

Συνταγή για τυρόψωμο - Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα, το βούτυρο λιωμένο, το ελαιόλαδο, τη μαγιά, το αλεύρι, τα μυρωδικά, την πάπρικα και τη φέτα και τη μισή γραβιέρα. 

Σε μια καλά λαδωμένη φόρμα μακρόστενη ή στρογγυλή, βάζουμε το μείγμα και το αφήνουμε σκεπασμένο με μια καθαρή πετσέτα να φουσκώσει, σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 30’. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 45’, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. 

Τρώμε, εννοείται, όταν το βγάλουμε και είναι ακόμα ζεστό, αλλά και κρύο είναι επίσης φανταστικό.

Από τη Γωγώ Δελογιάννη

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR