counter

Εύκολη συνταγή για Μακαρονάδα με τόνο από τη Γωγώ Δελογιάννη

Εύκολη συνταγή για Μακαρονάδα με τόνο από τη Γωγώ Δελογιάννη
Εύκολη συνταγή για Μακαρονάδα με τόνο από τη Γωγώ Δελογιάννη

Σχεδόν όλα τα πιάτα έχουν μια ιστορία για τη Γωγώ Δελογιάννη. Η μακαρονάδα με τον τόνο, έχει την εξής για τη διάσημη Chef:

"Σωτήριον έτος 2004. Γυρίζω σπίτι από την καθιερωμένη πενθήμερη εκδρομή του σχολείου. Ούσα ξύπνια, φυσικά, για πέντε μερόνυχτα, πέφτω στο κρεβάτι και κοιμάμαι. Πολύ. Για καμιά μέρα, βάλε μιάμιση. Όταν εδέησα και σηκώθηκα απ΄ το λήθαργο, μαγείρεψα αυτό το φανταστικό φαΐ, το έφαγα όλο μόνη μου και με όρεξη και ναι, επέστρεψα στο ωραίο μου κρεβάτι για μιάμιση μέρα ακόμη.

Ε, μετά από αυτό, η σύνδεση μου μαζί του είναι προφανής και τα λόγια είναι περιττά, που λέει και το άσμα. Πάμε να το δούμε στην πράξη".

Μακαρονάδα με τόνο - Υλικά

  • 1 συσκευασία σπαγγέτι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 12 ντοματίνια κομμένα στη μέση (βελανίδια)
  • 800 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες ή 2 συσκευασίες κονκασέ
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 συσκευασίες τόνος σε νερό
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μακαρονάδα με τόνο - Εκτέλεση

Αρχικά, βράζουμε τα ζυμαρικά σε φουλ αλατισμένο νερό που βράζει, για 2’ λιγότερα, από τον μέσο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

Σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3’ και προσθέτουμε την πιπεριά και τα ντοματίνια κομμένα ανακατεύοντας για άλλα 5’.

Αφήνουμε για 5’ σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, ανακατεύουμε και βράζουμε για 10’ σε μέτρια φωτιά.

Στραγγίζουμε τον τόνο και τον ρίχνουμε στη σάλτσα. Βάζουμε και την κάπαρη.

Ρίχνουμε τα μακαρόνια στην σάλτσα μαζί με μισή κούπα απ’ το νερό στο οποίο τα βράσαμε. Ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά για 2-3’ και διορθώνουμε το αλάτι.

Σημείωση 1:

Σε αυτή τη συνταγή δε αλατίζουμε εκ των προτέρων, γιατί και η κάπαρη και ο τόνος είναι τροφές με αυξημένο αλάτι.

Τέλος, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πιπέρι κατά βούληση.

Σημείωση 2:

Μακαρονάδες με ψάρια ή θαλασσινά τις σερβίρουμε χωρίς τυρί.

Από τη Γωγώ Δελογιάννη

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR