counter

Cannoli

Cannoli
Cannoli

  • Αναμείξτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το αλάτι και την κανέλλα. Προσθέστε το λάδι, το ξύδι και το κρασί και χτυπήστε τα όλα μαζί στο μίξερ, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.

 

  • Ζυμώστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, να αναμειχθούν όλα τα υλικά καλά μαζί. Πλάστε τη ζύμη σε μπάλα, τυλίξτε την με μεμβράνη και αφήστε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

 

  • Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο, χωρίστε την στη μέση και τυλίξτε το ένα μισό με μεμβράνη, έως ότου το χρησιμοποιήσετε.

 

  • Με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίξτε σε αλευρωμένη επιφάνεια πολύ λεπτή τη ζύμη. Κόψτε με στρογγυλή κουπ ή ακόμη και με ένα ποτήρι δίσκους ζύμης. Ανοίξτε τους κι άλλο με τον πλάστη σε οβάλ σχήμα ακόμη πιο λεπτό.

 

  • Λαδώστε ελαφρά τον όποιο κύλινδρο χρησιμοποιήσετε για να δώσετε σχήμα στα cannoli. Αυτό θα χρειαστεί να το κάνετε μόνο για το πρώτο cannoli, ,μετά δεν χρειάζεται, μια και ο κύλινδρος θα λαδώνεται κατά το τηγάνισμα. Τυλίξτε γύρω του έναν οβάλ δίσκο και κολλήστε τις δύο άκρες με λίγο ασπράδι. Πιέστε ελαφρά να κολλήσουν καλά και βουτήξτε τον κύλινδρο με τη ζύμη σε καυτό καλαμποκέλαιο. Περιστρέψτε τον να πάρει όλο το cannoli χρώμα. Βγάλτε τον και πολύ προσεκτικά απομακρύνετε το cannoli και τοποθετήστε το σε απορροφητικό χαρτί. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

 

  • Αφήστε τα cannoli να κρυώσουν τελείως.

 

  • Σε ένα μπολ αναμείξτε όλα τα υλικά για τη γέμιση και ανακατέψτε τα με ένα χτυπητήρι.

 

  • Λιώστε την κουβερτούρα. Βουτήξτε τις άκρες από τα μισά cannoli στη σοκολάτα και μετά στο φιστίκι. Αφήστε τα να κρυώσουν και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

 

  • Με τη βοήθεια κορνέ γεμίστε όλα τα cannoli με την κρέμα, και σε αυτά που δεν έχουν σοκολάτα βάλτε σταγόνες σοκολάτας.

  

  • Η ζύμη όταν την κόψετε σε δίσκους έχει την τάση να συρρικνώνεται. Δεν έχετε κάνει τίποτα λάθος. Ανοίξτε την ξανά με τον πλάστη, προτού την τηγανίσετε.

  • Στραγγίξετε πολύ καλά και για αρκετή ώρα τη ρικόττα σε ένα σουρωτήρι. Είναι πολύ σημαντικό η κρέμα να είναι όσο πιο "στεγνή" γίνεται, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα "μαλακώσει" το κέλυφος και θα χάσει την τραγανότητά του.

 

Ο κόσμος της μαγειρικής γίνεται μαγικός... με την Αλίκη στη χώρα του Yumm, αποκλειστικά στο ANTI WEB TV PLUS.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR