counter

Biscotti σοκολάτας

Biscotti σοκολάτας
Biscotti σοκολάτας

  • Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.

 

  • Προσθέστε το baking powder και το κακάο και συνεχίστε για λίγο ακόμη το χτύπημα.

 

  • Προσθέστε ένα - ένα και τα αυγά και χτυπήστε για λίγο ακόμη.

 

  • Συνεχίστε προσθέτοντας το αλεύρι και ανακατεύοντας με το χέρι να αναμειχθεί το μίγμα καλά.

 

  • Τέλος προσθέστε και τα δύο είδη σοκολάτας.

 

  • Καλύψτε τη ζύμη και βάλτε την για 10 λεπτά στο ψυγείο.

 

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 190ο C.

 

  • Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια χωρίστε τη ζύμη σε δύο μέρη και πλάστε την σε δύο λεπτόμακρα σχήματα.

 

  • Τοποθετήστε τα σε ταψί που έχετε στρώσει με αντοκολλητικό χαρτί και πιέστε τα ελαφρά από πάνω να γίνει επίπεδη η επιφάνειά τους.

 

  • Ψήστε για 20-25 λεπτά περίπου και για να σιγουρευτείτε ότι έχουν ψηθεί κάντε τη δοκιμή με την οδοντογλυφίδα.

 

 

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 165ο C.

 

  • Ψήστε τα biscotti για άλλα 18 λεπτά, γυρίζοντάς τα στα μισά του χρόνου και από την άλλη πλευρά.

 

  • Αφήστε τα να κρυώσουν τελείως.

 

Tips: Μπορείτε, αφού κρυώσουν τελείως, να τα αποθηκεύσετε για ένα ολόκληρο μήνα σε αεροστεγές δοχείο. Ενώ σε άλλες συνταγές για biscotti αφήνουμε μόλις 10 λεπτά, προτού τα κόψουμε σε φέτες και τα ξαναψήσουμε, στη συγκεκριμένη συνταγή, εξαιτίας των κομματιών της σοκολάτας, πρέπει να κρυώσουν τελείως, αλλιώς θα διαλυθούν κατά το κόψιμο.

 

 

Ο κόσμος της μαγειρικής γίνεται μαγικός... με την Αλίκη στη χώρα του Yumm, αποκλειστικά στο ANTI WEB TVPLUS.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR