counter

Βελούδινο, πεντανόστιμο καζάν ντιπί!

Βελούδινο, πεντανόστιμο καζάν ντιπί!
Βελούδινο, πεντανόστιμο καζάν ντιπί!

Βράζουμε τα 1,750 λίτρα γάλα με τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα 0,250 λίτρα τα βάζουμε σε μια μπασίνα και τα ανακατεύουμε χτυπώντας με το φουέ (σύρμα), μαζί με το κορν φλάουερ, ρίχνοντας και 2 πρέζες μαχλέπι. Το γάλα που έχουμε στη φωτιά μόλις πάει να βράσει, το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε ανακατεύοντας με το σύρμα το υπόλοιπο γάλα που έχουμε χτυπήσει με το κορν φλάουερ παίρνωντας κρεμώδη υφή.

 

Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί μας και το βάζουμε στη φωτιά για να καεί. Το καίμε απ’ όλες τις πλευρές για 20 περίπου λεπτά, μέχρι αυτό να μυρίσει καμένο. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε μετά από 4 ώρες.

 

Χρησιμοποιούμε σπάτουλα για να βγάλουμε το κομμάτι ξύνοντας τον πάτο του ταψιού έτσι ώστε να πάρουμε και το καμένο μέρος μαζί. Τέλος το σερβίρουμε με ροδόνερο για περισσότερο άρωμα.

 

Πηγή: www.mirsini.gr  

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR