Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής τους κρόκους, τη βανίλια και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Τοποθετούμε το μείγμα σε πυρίμαχα πιατάκια και τα βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί.
Βάζουμε μέσα στο ταψί αρκετό καυτό νερό, να καλύψει τα πυρίμαχα ταψάκια, αλλά να μην μπει μέσα (μπεν μαρί).
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε για 1 ώρα στους 120°C.
Μετά από 1 ώρα βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και καίμε τη ζάχαρη (αν δεν έχουμε φλόγιστρο, βάζουμε τον φούρνο στους 220°C στην ένδειξη γκριλ και καραμελώνουμε εκεί).
Σερβίρουμε.
ΤΙΡ
Αντί για καραμέλα από πάνω, ενώ είναι ζεστό ακόμα το γλυκό, ρίξτε λίγη μαρμελάδα της αρεσκείας σας.
Προσθέτουμε στη σάλτσα το κρέας, ανακατεύουμε και ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 15'-20' ίσα να πάρει χρώμα η σάλτσα.
Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο ένθετο "My cooking" του My TV
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)