Αυτό είναι το αγαπημένο κέικ της Ελένης Τσολάκη - Πώς θα το φτιάξετε
- 500 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 400 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 4 ασπράδια και δύο κρόκους
- 300 γρ. γάλα
- 2 βανίλιες
- 1 βούτυρο με χαμηλά λιπαρά 250 γρ.
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πολύ απλά τα βάζουμε όλα μέσα σ’ ένα μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει το μείγμα πηχτό.
Αλευρώνουμε καλά τη φόρμα του κέικ και το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για μία περίπου ώρα.