counter

Αυγοσαλάτα από τη Γωγώ Δελογιάννη

Αυγοσαλάτα από τη Γωγώ Δελογιάννη
Αυγοσαλάτα από τη Γωγώ Δελογιάννη

"Υπερπρόχειρη και υπεργρήγορη λύση για τα σάντουιτς του σχολείου που ξανανοίγουν σε λίγες ημέρες, του γραφείου, της εκδρομής. Αυγά, δηλαδή φουλ ενέργεια, χωρίς υδατάνθρακα, και για τους φίλους μου τους πιο fit, μπορώ να κάνω μια εξαίρεση και να σας αφήσω να παραλείψετε τη μαγιονέζα.

  • 6 αυγά βρασμένα σφιχτά και ψιλοκομμένα
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο (ναι, ωμό!)
  • 1 κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ξύδι λευκό από κρασί
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τα ψιλοκόβουμε όλα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Αυτό ήταν.

Σερβίρουμε πάνω σε ωραίο χωριάτικο ψωμί ή πάνω σε ζεστές βραστές πατάτες ή μπρόκολο, ή πάνω σε μια πράσινη σαλάτα κι έχουμε ένα πλήρες πεντανόστιμο γεύμα.

Σημείωση 1: Μένει στο ψυγείο 2 μέρες, αλλά μάλλον δεν θα επιβιώσει για τόσο πολύ.

Σημείωση 2: Τα αυγά δεν πρέπει να είναι ζεστά όταν τα κόβουμε και, ειδικά, όταν τα αναμειγνύουμε με τα άλλα υλικά"

Από τη Γωγώ Δελογιάννη

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR