Αχλάδια σε γλυκό κρασί Σάμου με παγωτό βανίλια-κανέλα Home FLIFE FOOD γράφει Fthis Team Δευτέρα 02 Δεκεμβρίου 2013, 21:15 - Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2023, 17:26 Αχλάδια σε γλυκό κρασί Σάμου με παγωτό βανίλια-κανέλα Καθαρίστε πολύ προσεκτικά τα αχλάδια µε ένα ξεφλουδιστήρι αφήνοντας πάνω το κοτσάνι. Βάλτε τα σε ένα κατσαρολάκι όρθια και κολλητά µεταξύ τους. Γεµίστε µε το κρασί. Ρίξτε τη φλούδα λεµόνι και βράστε σε χαµηλή φωτιά περίπου για 20 λεπτά µέχρι να µαλακώσουν (αν το κρασί δεν είναι αρκετό για να τα σκεπάσει, προσθέστε νερό). Βγάλτε από τη φωτιά και αφήστε µέσα στο κρασί για 1 ώρα. Βγάλτε από την κατσαρόλα και τοποθετήστε στο ψυγείο µέχρι να κρυώσουν. Βγάλτε το παγωτό από την κατάψυξη και αφήστε σε θερµοκρασία δωµατίου 10-15 λεπτά µέχρι να µαλακώσει. Ρίξτε την κανέλα και ανακατέψτε καλά µε µια σπάτουλα. Ξανατοποθετήστε στην κατάψυξη τουλάχιστον για 2 ώρες. Σερβίρετε τα αχλάδια σε βαθύ µπολ µε παγωτό κανέλα και λίγο ξύσµα λεµόνι. Κόστος συνταγής: 11€ Πηγή: Περιοδικό TAGS: ΣΥΝΤΑΓΕΣMY tvMY COOKINGΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις! Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr) ΜΟΙΡΑΣΟΥ
NEWS/ Ρωμανίδης για το τέλος της συνεργασίας Σεφερλή - Καπετάνιου: "Ο Μάρκος του στάθηκε κάποια στιγμή που ήταν πιο κάτω και από τη λάσπη"
NEWS/ Αντιγόνη Νεοφύτου: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον χωρισμό της από τον Γιώργο Ευαγγέλου (Photos)
VIDEOS/ Νεκταρία Γιαννουδάκη: Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που η Αρχοντούλα κλειδώνει τις "Ψυχοκόρες" στο δωμάτιο
VIDEOS/ Γρηγόρης Αρναούτογλου σε Ευρυδίκη Βαλαβάνη: "Θα το πω χωρίς να ξέρω κι αν πέσω έξω ζητάω συγγνώμη"
FAMILY Τζον Τραβόλτα: Η συγκινητική ανάρτηση για τον γιο του που πέθανε στα 16 του - Θα έκλεινε τα 32 του χρόνια