Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έφτιαξε μια πεντανόστιμη αναποδογυρισμένη μηλόπιτα στο Πρωινό του ΑΝΤ1.
Για το κέικ μηλόπιτα
- 200 γραµ. βούτυρο
- 300 γραμ ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
- 5 αυγά
- 1 βανίλια
- ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
- 220 γραμ. γάλα
- 500 γραµ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 φλ. καρύδι χοντροκομμένο
- 1/2 φλ. σταφίδες ανάμεικτες
Για τη γέμιση μήλων
- 2 μήλα κομμένα σε καρέ
- 3 κ.σ κονιάκ
- 1 κ.σ. κοφτή κανέλα
Για το ταψί
- 1 κσ μαλακό βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας
- 1 κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος
- 100 γραμ. βούτυρο μαλακό
- 100 γραμ. καστανή ζάχαρη (ή κρυσταλλική)
- 3 μήλα ανάμεικτα (πράσινα και κόκκινα)
Δείτε το ακόλουθο βίντεο με τη συνταγή με τη μηλόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου:
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)