counter

Χοληστερίνη: Ριξ’ τη χαμηλά!

Χοληστερίνη: Ριξ’ τη χαμηλά!
Χοληστερίνη: Ριξ’ τη χαμηλά!

Χοληστερίνη

Η πρόληψη αλλά και η αντιμετώπιση πολλών παθήσεων πρέπει να περιλαμβάνει αλλαγές μεταξύ άλλων και στις διατροφικές μας συνήθειες. Γιατί η σωστή διατροφή μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο «φάρμακο»!  

 

Το κυριότερο συστατικό που θα πρέπει να μειωθεί είναι το κορεσμένο λίπος και η διατροφική χοληστερίνη, αυξάνοντας παράλληλα συστατικά όπως οι φυτικές ίνες, τα καλά μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά και τα αντιοξειδωτικά.  Γι’ αυτό…

  

 

…προτιμήστε: 

 

  

…αποφύγετε:  

 

  • Λιπαρά κόκκινα κρέατα (αρνί, κατσίκι, χοιρινό, μοσχάρι)
  • Παχιά Αλλαντικά (π.χ. μπέικον, σαλάμι αέρος)
  • Γαλακτοκομικά προϊόντα με πολλά λιπαρά (πλήρες γάλα και γιαούρτι)
  • Λιπαρά τυριά, κυρίως κίτρινα σκληρά (π.χ. παρμεζάνα, γραβιέρα)
  • Βούτυρο, σως, μαγιονέζα, κρέμα γάλακτος.
  • Γλυκά (ειδικά με σοκολάτα, σαντιγί, κρέμα γάλακτος)
  • Συκώτι και εντόσθια
  • Θαλασσινά
  • Αυγά
  • Καφέ (στιγμιαίο). Αποφύγετε να πίνετε πάνω από 4 – 5 φλιτζάνια ημερησίως.

 

Extra Tip: Αφαιρείτε πάντα την πέτσα και το ορατό λίπος από το κρέας.

 

 

Με τη συνεργασία του Χάρη Γεωργακάκη, Κλινικού Διαιτολόγου – Διατροφολόγου, MSc Προέδρου Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής.  

 

Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες συμβουλές στο www.formamag.gr.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR