Η πρόληψη αλλά και η αντιμετώπιση πολλών παθήσεων πρέπει να περιλαμβάνει αλλαγές μεταξύ άλλων και στις διατροφικές μας συνήθειες. Γιατί η σωστή διατροφή μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο «φάρμακο»!
Το κυριότερο συστατικό που θα πρέπει να μειωθεί είναι το κορεσμένο λίπος και η διατροφική χοληστερίνη, αυξάνοντας παράλληλα συστατικά όπως οι φυτικές ίνες, τα καλά μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά και τα αντιοξειδωτικά. Γι’ αυτό…
…προτιμήστε:
…αποφύγετε:
- Λιπαρά κόκκινα κρέατα (αρνί, κατσίκι, χοιρινό, μοσχάρι)
- Παχιά Αλλαντικά (π.χ. μπέικον, σαλάμι αέρος)
- Γαλακτοκομικά προϊόντα με πολλά λιπαρά (πλήρες γάλα και γιαούρτι)
- Λιπαρά τυριά, κυρίως κίτρινα σκληρά (π.χ. παρμεζάνα, γραβιέρα)
- Βούτυρο, σως, μαγιονέζα, κρέμα γάλακτος.
- Γλυκά (ειδικά με σοκολάτα, σαντιγί, κρέμα γάλακτος)
- Συκώτι και εντόσθια
- Θαλασσινά
- Αυγά
- Καφέ (στιγμιαίο). Αποφύγετε να πίνετε πάνω από 4 – 5 φλιτζάνια ημερησίως.
Extra Tip: Αφαιρείτε πάντα την πέτσα και το ορατό λίπος από το κρέας.
Με τη συνεργασία του Χάρη Γεωργακάκη, Κλινικού Διαιτολόγου – Διατροφολόγου, MSc Προέδρου Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής.
Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες συμβουλές στο www.formamag.gr.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)