X
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies . Διαβάστε την πολιτική μας για τα cookies

Τι γνωρίζεις για το ακτινίδιο;

Τι γνωρίζεις για το ακτινίδιο;

Ξεχωρίζει για τη γλυκόξινη γεύση του και την καφετιά «τριχωτή» επιδερμίδα του, ενώ η σάρκα του είναι χυμώδης με πράσινο χρώμα και μαύρα σποράκια. 

 

Τι σου δίνει: Μόλις 70 θερμίδες σε συνδυασμό με κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία. Επίσης, διαθέτει την περισσότερη βιταμίνη C απ’ όλα τα φρούτα, αρκεί να το φας αμέσως μόλις το κόψεις!

  

Μάθε ότι: Το ακτινίδιο απομακρύνει τον κίνδυνο θρομβώσεων ενώ διευκολύνει την πέψη και τη λειτουργία του εντέρου λόγω των φυτικών ινών. Επιπλέον, συντελεί στη βελτίωση της όρασης εξαιτίας του αντιοξειδωτικού λουτεΐνη που περιέχει.

 

 

 

Με τη συνεργασία της Έφης Δέδε, κλινικής διατροφολόγου-διαιτολόγου, BSC, επιστημονικής διευθύντριας «Λόγω Διατροφής» Ά. Λιοσίων (efidede@gmail.com).

 

 

Διαβάστε περισσότερα στο www.formamag.gr.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)