Ανάλογα με τις ποικιλίες, η γκουάβα απαντά σε στρογγυλό ή αχλαδόμορφο σχήμα. Ο εδώδιμος φλοιός της μπορεί να είναι άσπρος, κίτρινος, ρόδινος ή κόκκινος. Μπορεί επίσης να είναι γεμάτος με τους χλωμούς, εδώδιμους σπόρους της ή και να μην έχει κουκούτσια.
Τι σου δίνει: Η γκουάβα θεωρείται υπερφρούτο, καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και C, ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα, κάλιο, μαγνήσιο και φυτικές ίνες, που βρίσκονται συνήθων στη φλούδα της.
Μάθε ότι: Η κόκκινη γκουάβα μπορεί να αντικαταστήσει την ντομάτα σε περίπτωση που έχεις αλλεργίας ή δεν μπορείς να την καταναλώσεις για άλλο λόγο.
Με τη συνεργασία της Έφης Δέδε, κλινικής διατροφολόγου-διαιτολόγου, BSC, επιστημονικής διευθύντριας «Λόγω Διατροφής» Ά. Λιοσίων (efidede@gmail.com).
Διαβάστε περισσότερα στο www.formamag.gr.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)