counter

Σπανάκι: Κάτι ήξερε ο Ποπάυ…

Σπανάκι: Κάτι ήξερε ο Ποπάυ…
Σπανάκι: Κάτι ήξερε ο Ποπάυ…

Σπανάκι: Κάτι ήξερε ο Ποπάυ…

Είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ, Α, μαγγανίου, φυλλικού οξέος, μαγνησίου, βιταμίνης C, ριβοφλαβίνης (βιταμίνη Β2), ασβεστίου, καλίου και πυριδοξίνης (βιταμίνη Β2).

  

Επιπλέον, περιέχει φυτικές ίνες, χαλκό, πρωτεΐνη, φώσφορο, ψευδάργυρο και βιταμίνη Ε. Τέλος, σε μικρότερο ποσοστό έχει ω3 λιπαρά οξέα, νιασίνη και σελήνιο. Δρα ευεργετικά στην υγεία της καρδιάς λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικά (βιταμίνη Α, φυλλικό οξύ, βιταμίνη C και Ε).

  

Το μαγνήσιο σε συνδυασμό με τις πρωτεΐνες μειώνει την αρτηριακή πίεση, ενώ σε συνδυασμό με τη ριβοφλαβίνη δρα κατά των ημικρανιών. Επιπλέον, η βιταμίνη C με το β-καροτένιο προστατεύουν τα κύτταρα του γαστρεντερικού συστήματος από τις ελεύθερες ρίζες, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου. Από την άλλη, η βιταμίνη Ε και τα ω3 λιπαρά οξέα ενισχύουν τη μνήμη και η βιταμίνη Α την όραση.

  

Τέλος, ο σίδηρος είναι απαραίτητο συστατικό της αιμογλοβίνης και του υπεύθυνου ενζυμικού συστήματος για τον μεταβολισμό και την παραγωγή ενέργειας. Κατά τη διάρκεια της εμμηνορρυσίας, λόγω αυξημένης απώλειας αίματος, συνιστάται η υψηλή κατανάλωση τροφών πλούσιων σε σίδηρο, όπως το σπανάκι.

 

 

  

Με τη συνεργασία του Δημήτρη Γρηγοράκη, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc Επιστημονικός Διευθυντής «ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ - ΛΟΓΩ ∆ΙΑΤΡΟΦΗΣ», Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου, www.apisxnansis.gr & www.logodiatrofis.gr.

 

  

Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερα διατροφικά tips, χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την αντιοξειδωτική διατροφή και υπέροχες αντιοξειδωτικές συνταγές στο ένθετο MY cooking του περιοδικού mytvπου κυκλοφορεί στα περίπτερα.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR