Μπορεί να μας …μυρίζει όμως πρόκειται για ένα λαχανικό εξαιρετικά θρεπτικό και υψηλής διατροφικής αξίας.
Πώς βοηθάει:
Ξεχωρίζει για την υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C, μια βιταμίνη που συμβάλλει στην καλή υγεία του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Παράλληλα, περιέχει συστατικά που ενισχύουν τους μηχανισμούς φυσικής αποτοξίνωσης.
Πώς χρησιμοποιείται:
Ωμό ή βραστό σε σαλάτες, αλλά και σε τουρσί. Επίσης τρώγεται κοκκινιστό γιαχνί ή στιφάδο αλλά και ογκρατέν. Επειδή όμως τα αντιοξειδωτικά του είναι πολύ ευαίσθητα στη θέρμανση, είναι καλύτερα να μην το βράζετε για πολύ ώρα ό. Επίσης, για να μην σας σκουρύνει κατά το βράσιμο ρίξτε μέσα στο νερό λίγο λεμόνι.
Με τη συνεργασία του Χάρη Γεωργακάκη Κλινικού Διαιτολόγου - Διατροφολόγου M.Sc., Προέδρου Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής, Επιστημονικού Συνεργάτη Εργαστηρίου Διατροφής & Κλινικής Διαιτολογίας Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών.
Διαβάστε περισσότερα στο www.formamag.gr.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)