counter

Ποια τρόφιμα «παχαίνουν» και ποια… «αδυνατίζουν»;

Ποια τρόφιμα «παχαίνουν» και ποια… «αδυνατίζουν»;
Ποια τρόφιμα «παχαίνουν» και ποια… «αδυνατίζουν»;

Ποια τρόφιμα «παχαίνουν» και ποια… «αδυνατίζουν»;

Κάθε φορά που ξεκινάμε δίαιτα, η πρώτη μας κίνηση είναι να κόψουμε μαχαίρι τα ζυμαρικά, τα γλυκά, τα ψωμιά, κ.ο.κ. έχοντας στο μυαλό μας πως αυτά είναι που… μαγνητίζουν το δείκτη της ζυγαριάς προς τα πάνω…

 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η συγκεκριμένη τακτική δεν θεωρείται και τόσο σωστή, αφού, στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν τρόφιμα που μας παχαίνουν ή μας αδυνατίζουν. Το μυστικό δεν βρίσκεται τόσο στην ποιότητα, όσο στην ποσότητα.

  

Δεν χρειάζεται, λοιπόν, τόσο να κόψουμε ορισμένες τροφές από την καθημερινή μας διατροφή, όσο να τις περιορίσουμε. Βλέπετε, κάποιες φορές, η προσπάθεια να απέχουμε συνειδητά από κάποιες τροφές τις κάνει ακόμα πιο ελκυστικές, γεγονός που μας κάνει να πέφτουμε με τα μούτρα σε αυτές ύστερα από ένα χρονικό διάστημα της αυστηρής δίαιτας που έχουμε επιβάλει στον εαυτό μας. Καλό είναι λοιπόν να μην αποφεύγουμε τελείως τους πειρασμούς, απλώς να τους περιορίζουμε στην ποσότητα που μας αναλογεί!

 

 

Της Τσαμπίκας Κοντόγιαννου, διαιτολόγου-διατροφολόγου, Bsc, επιστημονικής υπεύθυνης του Λόγω Διατροφής, Ρόδος, ιδρυτικού μέλους της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, kontogiannou@logodiatrofis.gr

 

Διαβάστε περισσότερα στο www.formamag.gr.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR