Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Επιστημονικής Ενημέρωσης , άνθρωποι που καταναλώνουν τρία ή τέσσερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα έχουν 25% λιγότερο κίνδυνο να εμφανίσουν διαβήτη τύπου ΙΙ, σε σύγκριση με εκείνους που δεν καταναλώνουν καθόλου καφέ ή πίνουν λιγότερο από δύο φλιτζάνια ημερησίως. Μάλιστα, κάθε επιπλέον φλιτζάνι μειώνει τον κίνδυνο 7-8%, ενώ προστατευτική δράση έχει ακόμη και ο καφές χωρίς καφεΐνη!
Επιπλέον, έρευνες έχουν αποδείξει ότι ο καφές φίλτρου βοηθάει περισσότερο στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη και όπως διαπιστώθηκε οι γυναίκες είναι περισσότερο προστατευμένες από τους άνδρες.
Πως όμως ο καφές καταφέρνει να μας προστατεύει; Δυο είναι οι θεωρίες για την προστατευτική του δράση. Σύμφωνα με την πρώτη, η καφεΐνη ενεργοποιεί τον μεταβολισμό αυξάνοντας την ενεργειακή κατανάλωση του οργανισμού, ενώ σύμφωνα με τη δεύτερη τα συστατικά στοιχεία του καφέ συμβάλλουν στην ισορροπία της γλυκόζης του αίματος.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)