Αν συνηθίζετε να τρώτε καθαρισμένα τα φρούτα και τα λαχανικά, ήρθε η ώρα να σταματήσετε! Επιστήμονες από τη Βρετανία ανακάλυψαν πως η φλούδα αλλά και τμήματα ορισμένων φρούτων και λαχανικών, που πολλοί από εμάς αποφεύγουμε, περιέχουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που θωρακίζουν την υγεία μας. Υποστηρίζουν λοιπόν πως πρέπει να τρώμε…
…Τους μίσχους του μπρόκολου -αφού τους βράσουμε-, γιατί περιέχουν πολλή μεγαλύτερη ποσότητα ασβεστίου και βιταμίνης C από τα ανθύλλιά του αλλά και περισσότερες διαλυτές φυτικές ίνες.
…Το ξύσμα του πορτοκαλιού -σε κέικ ή γλυκίσματα- γιατί είναι 20 φορές πιο πλούσιο σε φλαβονοειδή, μια ομάδα πανίσχυρων αντιοξειδωτικών, που μειώνουν τα επίπεδα της «κακής» (LDL) χοληστερόλης πολύ περισσότερο από το χυμό του.